Büyükşehir Hizmet Binalarına “Ramak Kala Kutuları” Yerleştiriliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanları için karşılaştıkları tehlikeli durum ve tehlikeye ramak kala olayları, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğüne bildirmeleri amacıyla Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren marangozhane birimi tarafından imal edilen “Ramak Kala Kutuları” hazırlandı.

“Ramak Kala Kutuları”, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından ilk olarak çok tehlikeli sınıfta yer alan İtfaiye Dairesi Başkanlığında uygulanmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi personelinden çalışma esnasında karşılaştıkları tehlikeli durumları ‘Tehlike ve Ramak Kala Bildirim Formlarını” doldurarak ramak kala kutularına atmaları istenecek. Bu bildirimler sayesinde ileride yaşanabilecek iş kazalarının önüne geçilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı: “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununu 14/b maddesinde ‘İşveren; işyerinde meydana gelen ancak yaralanma veya ölüme neden olmadığı halde işyeri ya da iş ekipmanının zarara uğramasına yol açan veya çalışan, işyeri ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olan olayları inceleyerek bunlar ile ilgili raporları düzenler.’ denilmektedir. Bu doğrultuda tüm çalışanlarımızın, ziyaretçilerimizin, tedarikçilerimizin, stajyerlerimizin karşılaştıkları tehlikeli durum ve yaşadıkları ramak kalaları bildirmeleri için her bir hizmet binamıza Ramak Kala Kutuları yerleştireceğiz. Bu sayede tehlikeli durumların ve İş Sağlığı ve Güvenliği literatüründe ramak kala olarak nitelendirilen olayların kayıt altına alınması ve raporlanması kolaylaşacak. İş Sağlığı ve Güvenliği açısından belirlenen riskler asgari düzeye indirmek için çalışma yürütülecek.” dedi.

Yayınlama Tarihi: 8.8.2016 0