Büyükşehir Orkestrası’ndan Çocuklara Anlatımlı Konser

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Anlatımlı Çocuk Konseri - Peter ve Kurt” 14 Ekim Cuma günü küçük izleyicileri ile buluştu.

Öğrencilere yönelik hazırlanan konsere, Büyükşehir belediyesi tarafından ulaşımları sağlanan, kırsal mahallelerimizde ikamet eden çocuklar başta olmak üzere yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Konser öncesi Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Şefi Münif Akalın, çocuklara enstrümanları tanıtarak sahnelenecek eser hakkında bilgiler verdi. Rus sanatçı Prokofyev’in bestelediği “Peter ve Kurt” adlı eser, tiyatro sanatçısı ve tiyatro oyunu yazarı Dila Sönmez’in anlatımıyla sahnelendi.

Çocukların büyük bir beğeni ve dikkatle izlediği anlatımlı çocuk konseri hakkında bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı “Amacımız tüm yaş gruplarındaki hemşerilerimize sanat hizmeti sunmak elbette ki; ancak önceliğimiz her zaman çocuklarımız. İlerleyen süreçte, bu tür eğitici kültür etkinliklerimiz tüm ilçelerimizde devam edecek.” dedi.

Yayınlama Tarihi: 17.10.2016