Kurban Kesim ve Satış Yerleri İlaçlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Sivrisinek ve Diğer Haşerelerle Mücadele” hizmetinde görev alan tüm ekipler, Kurban Bayramı’nı vatandaşların daha rahat geçirebilmeleri için çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, hem mevsimsel olarak, hem de Kurban Bayramları sonrasında artış gözlemlenen karasinek (ev sineği) ile mücadele kapsamında, larva ve uçkunlara (ergin) yönelik uygulamalar ile birlikte; entegre bir karasinek (ev sineği) mücadelesi yürütüyor. Başta çöp döküm sahaları olmak üzere; hayvan satış yerleri ve kurban kesim yerlerinde gereken tüm uygulamalar ekipler tarafından itinayla yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, vatandaşların Kurban Bayramı’nı daha rahat geçirebilmeleri için gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Hacı Koç; “Ekiplerimiz, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarına Kurban Bayramı’nda da yoğun bir tempoyla devam ediyor. Kurban kesim ve satış yerlerinde ilaçlama çalışmaları yapan ekiplerimiz, larva ve uçkunlara yönelik gerekli uygulamaları da gerçekleştiriyor. Bunların yanı sıra vatandaşlarımızın da hayvan gübrelerini daha sık temizlemeleri, üzerlerini naylon vb ürünlerle örtmeleri, kurban atıklarını derine gömmeleri, çöplerinin ağızlarını sıkıca bağlamaları ve kurban derilerini uzun süre açıkta tutmamaları bu mücadelemizde bize destek olacak.  Ayrıca Kurban Bayramı süresince ULV (araç üstü) uygulamalarımız devam edecek ve nöbetçi ekiplerimiz tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.” dedi.

Yayınlama Tarihi: 9.9.2016 0