Atölye Muğla Bir; 13 İlçede Kırsal Kalkınma İçin Kuruluyor!

Turizm ve tarımın tetikleyici güç olduğu bölgemizde, kırsal kalkınmayı güçlendirmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atölye Muğla Bir kuruluyor.

Birlikte kalkınmak için birlikte üretim yaklaşımını benimseyen Atölye Muğla Bir’de, tarımsal çeşitliliği ve katma değeri destekleyen program ve projeler, üretenler ve tüketenler ile birlikte geliştiriliyor.

Atolye Mugla Bir

Birlikte, BİR Günde, BİR Atölye Kuralım!

Atölye Muğla BİR’in Menteşe'deki ilk etkinlik ve buluşma mekanını birlikte inşa edelim! Yenilenebilir, kompozit malzeme ile kuracağımız mekan, bir lego atölye.

İsteğimiz, ortak mekanımızda; buluşmalar, atölyeler, çalıştaylar ve gösterimler düzenlemek, fikir ve önerilerinizi dinleyebileceğimiz, birlikte çözüm üretebileceğimiz, ruhu olan bir mekan yaratmak. Bu nedenle, atölyenin kuruluşuna katılımınızı çok önemsiyoruz.

Merak etmeyin, harç karıp tuğla duvar örmenizi beklemiyoruz. Yenilenebilir, kompozit malzeme ile kuracağımız mekan, bir lego atölye. Lego oyununu oynar gibi, atölyemizi bir günde inşa edeceğiz.

mekan

Lego Atölye Nedir?

BİR Atölye, Keşif, Tasarım, Üretim ve Doğa temaları altında, gönüllü ve girişimci tasarımcıların, mahalleliler ile buluşarak, araştırma, katılım ve tasarım süreçlerini birlikte deneyimledikleri, program ve projelerin uygulamaya geçirildiği yenilikçi ve yaratıcı buluşma mekanımız.

Atölye Muğla Bir'e yenilikçi malzemeleri ile destek veren RENCO'ya teşekkür ederiz.

mail-lego-2

Yenilenebilir kompozit malzeme kullanıyoruz çünkü;

• Ekonomik; Düşük Uygulama Maliyeti
  • Dayanıklı; Deprem, Yangın Ve Diğer Doğal Afetler, Betonarme Yapılara Göre Daha Hafif ve Yük Taşıma Kapasitesi Daha Yüksek
  • Yenilikçi; Tasarım Esnekliği, Sökülüp Takılabilir
  • Verimli; Enerji Verimliliği Yüksek ve Uygulama Süresi Kısa
  • Yenilenebilir; Geri Dönüşümlü Malzeme
  • Duyarlı; Çevreyi Kirletmeyen, Doğal Hammadde Kullanımını Azaltan, Düşük Atık Üreten, Fosil Yakıtların Kullanımını Azaltan
  • Hızlı; Hızlı Uygulama
  • Korunaklı; Ses ve Isı Yalıtımı Yüksek
  • Sağlıklı; Küf ve Neme Karşı Dayanıklı, Toksik Olmayan

10.00 – 17.00:

BİR Atölye Kuruluyor / BİR Atölye’nin kurulumu gün boyunca devam edecek. İstediğiniz saatte ziyarete gelebilir, kuruluma katılabilirsiniz.

Legodan Atölye Olur mu? / Gün boyunca, malzeme ve kurulum hakkında bilgi veriyoruz.

14.30 - 15.30:

Tribünde Fikir Toplama / Konuşalım, tanışalım. Atölye Muğla BİR’i ve lego atölye için önerilerinizi dinleyelim.

Tarih: 14 Nisan 2017 - Cuma

Adres: Sosyo Kültürel Alan (Yerel Tohum Merkezi yanı)

Muslihittin Mahallesi, Cemal Karamuğla Sk. No:11, Menteşe

Konum Bilgisi İçin tıklayın