Meclis Canlı

Büyükşehir’den Yatağan’da 36 Bin 700 metre kanal temizliği


18.01.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu 2014 yılından bugüne il genelinde kanal temizliklerine devam ediyor. Bu kapsamda Yatağan ilçesinde 36 Bin 700 metre kanal temizliği, 3 Bin 470 metre de sulama kanalı tamirat işlemi gerçekleştirildi.

Verimli toprakları, başat ürünleri ile bir tarım kenti olan Muğla’da, hizmetleri ve projeleri ile her zaman üreticinin yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama kanalları bakım, onarımı ve temizliği ile de üreticilere destek oluyor. 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi üreticilerin mağdur olmaması için bu hizmeti il genelinde vermeye çalışıyor.

 

Nüfusun yüzde 60’ının kırsalda yaşadığı ve tarımsal üretimin yaygın olduğu Muğla’da, tarım üreticisine destek olan Büyükşehir Belediyesi, Yatağan ilçesinde sulama tesislerinin temizliği ve tamiratını yapıyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılı içerisinde Yatağan ilçesindeki Bozüyük, Bozarmut, Hisarardı, Şahinler ve Kapubağ Mahallelerinde 5 Bin 100 metre uzunluğunda sulama kanalı temizliği yapıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi kurulduğu 2014 yılından bu yana Bozarmut, Bozüyük, Çukuröz, Deştin, Kadıköy, Hisarardı, Kapubağ, Madenler, Mesken, Nebi, Şahinler, Zeytinköy, Katrancı, Turgut, Yeşilbağcılar mahallelerinde toplam 36 Bin 700 metre kanal temizliği, 3 Bin 470 metre de kanal tamirat işlemi gerçekleştirdi.