Meclis Canlı

Büyükşehir’e GEKA’dan Hibe Desteği


05.11.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Aimsun Next 4.0 Trafik Simülasyon Programı Eğitimi” projesi ile hibe almaya hak kazandı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Güney Ege Bölge Planı vizyonu çerçevesinde kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı destek sağlamak amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından başlatılan Teknik Destek Programı kapsamında “Aimsun Next 4.0 Trafik Simülasyon Programı Eğitimi” projesi ile hibe almaya hak kazandı.

 

Başarılı bulunan proje kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik trafik simülasyon ve modelleme konularında eğitim verilecek.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “İlimizde yazlık ve kışlık nüfus sayılarında yaşanan farklılıklarından dolayı ulaşım ve trafik konularında ileri seviye modellemeler yapmamız gerekmektedir. Personelimizin ileri seviye programları kullanarak ulaşım ve trafik modellemeleri yapması gerçekleştireceğimiz projelerde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda kurumsal kapasitemizin geliştirilmesi, ulaşım ve trafik alanlarında modellerin tespiti ve yol haritası oluşturulması amacıyla ve proje süreçlerinin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla hazırladığımız eğitim projemiz GEKA tarafından desteklenmeye hak kazandı” dedi.