Meclis Canlı

Eski Trafik Işıkları Yenileniyor


18.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından eski trafik ışıkları gelişen teknolojiye uyumlu yeni nesil trafik ışıkları ile değiştiriliyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Muğla İli genelinde yapılacak olan yenileme çalışmalarına Marmaris İlçesinde başladı. Sinyal gurupları eski olan Kemal Seyfettin Elgin Bulvarındaki iki adet sinyalize kavşak, Yunus Nadi Caddesi ve Eski Datça Yolundaki birer adet sinyalize kavşağın yenileme çalışmaları ekipler tarafından tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, trafik sinyalizasyonunda kullanılan akkor flamanlı oto lambaları ve yaya lambaları yerine, daha az elektrik tüketen ve uzun ömürlü olan LED'li sinyal gruplarının takıldığını belirtti. Kolukısa; “İnsan gözünün en iyi tepkiyi verdiği LED’ li ışıklar sayesinde sürücüler ve yayalar, güneş ışığında bile ışıkları daha rahat fark edebilecekler. Ayrıca yarı iletken teknolojisiyle üretildikleri için her türlü hava koşuluna dayanıklı olan LED’ li sinyal grupları sayesinde %90 a yakın elektrik tasarrufu sağlanmış olacak. “ dedi.