Meclis Canlı

Günde 60 ton katı atık toplanıyor


10.10.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde katı atıkların toplanması için Yatağan katı atık aktarma istasyonu kurdu. İstasyonda günde Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinden 60 ton katı atık toplanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde katı atıkların toplanması için Yatağan ilçesine Katı Atık Aktarma İstasyonu kurdu. Aktarma istasyonun işletme ihalesi tamamlandı ve istasyon 16 Eylül 2019 tarihinde işletmeye alındı.

Yatağan ilçesi sınırları içerisinde yapılan katı atık aktarma istasyonuna Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinden günde 60 ton katı atık getiriliyor. Aktarma istasyonunda toplanan atıklar bertaraf edilmek üzere Menteşe Katı Atık Depolama tesisine semi-treyler aracılığıyla taşınıyor.  Aktarma istasyonu sayesinde Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde bulunan vahşi katı atık sahalarının rehabilitasyonu sağlanarak çevrenin korunması sağlanıyor.  Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 6 adet katı atık depolama tesisi ve 1 adet katı atık aktarma istasyonu bulunuyor.