Meclis Canlı

Mezbahaya Güvenli Taşıma İçin Bir Araç Daha


10.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris’te bulunan mezbahasına, güvenli ve hijyenik taşıma için yeni bir araç kazandırıldı.

Marmaris ilçesinde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait uluslararası gıda güvenliğine ve hijyen standartlarına uygun ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistem sertifikasına sahip Marmaris mezbahasına yeni bir araç kazandırıldı.

Vatandaşların sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacını karşılamak için hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi bu yönde çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Mezbahaya kazandırılan soğutmalı kapalı et taşıma aracı sayesinde, üretimi yapılan etler güvenli ve hijyenik olmasının yanı sıra gıda zinciri bozulmadan hızlı bir şekilde kasap esnaflarına ulaştırılacak.

Uluslararası gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde üretim yapan Marmaris mezbahasında 2016 yılında 231 bin 804 kg kırmızı et üretimi yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahaları vatandaşların ihtiyaçlarını gıda güvenliğine uygun, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.