Meclis Canlı

Muğla’nın İyi Uygulamaları UNICEF Toplantısında 30 Belediyeye Anlatıldı


18.11.2016


İçişleri Bakanlığı işbirliği ve IKADA Danışmanlık Ltd. teknik desteği ile yürütülen UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Programı kapsamında, yerel yönetimler arası diyalog arttırmaya, iyi uygulama örnekleri ve deneyim paylaşımı yapmaya yönelik olarak ilk Bilgi ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı 8-9 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi.

30 Belediyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediyesi “Çocuk Katılımı” konusunda gerçekleştirdiği uygulamalar ile ilgili sunum yapmak için davet edildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı toplantıya katılarak yapılan iyi uygulamalar ile ilgili bir sunum yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Çocuk Birimi’nin yaptığı sunum katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Eğitimin devamında çocuk evliliği, çocuk işçiliği ve sosyal uyum konu başlıklarından oluşan çalıştay düzenlendi. Ayrıca iki gün boyunca süren toplantıda stant açılarak Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik yapmış olduğu çalışmalar ve yayınlar tanıtıldı.

Toplantı sonunda konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç “UNICEF, bizi çocuklar ile ilgili olarak düzenledikleri toplantıya davet etti. Bizde orada yapmış olduğumuz çalışmaları diğer belediyelerle paylaştık ve olumlu tepkiler aldık. ‘çocuk dostu şehirler’ projesinin 2017 programına Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak dahil olduk. Bu konudaki çalışmalarımızı önümüzdeki yıl içerisinde devam ettireceğiz. Bu sayede geleceğimizin teminatı olan çocuklara daha iyi bir Muğla ve Türkiye bırakabilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” İfade etti.