Meclis Canlı

Turunç Rıhtımları Büyükşehir’e Devredildi


23.09.2016



Marmaris İlçesinde bulunan Turunç rıhtımları 6360 Sayılı Kanun ve 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III.Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.



6360 Sayılı Kanunla Büyükşehir statüsü kazanan Muğla İlinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (eski adıyla DLH) tarafından inşa ettirilen Marmaris İlçesinde bulunan Turunç rıhtımları ve geri sahaları 23 Eylül 2016 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Turunç rıhtımlarında devir sonrası aksaklık yaşanmaması için daha önce Bodrum ve Marmaris limanlarında olduğu gibi tüm hazırlıkların önceden tamamlandığı, vatandaşların ve misafirlerin bölgeye yakışır bir tesiste liman hizmetlerinden en etkin şekilde faydalanması için gerekli yatırımlara kısa zamanda başlanacağı bilgisi verildi.