Meclis Canlı

“Ulaşımda Dönüşüm” Projesine Büyük Ödül


21.11.2016


Muğla büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülen ve birçok şehirde örnek alınan “Ulaşımda Dönüşüm” projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve dünyanın önde gelen ulaşım kongrelerinden olan Transist Ulaşım Kongresinde birincilik ödülü kazandı.

Ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi ve başarılı kurumların teşvik edilmesi amacıyla verilen ödüllerde, Jüri tarafından belirlenen; Projenin şehir hayatını kolaylaştıran yenilikler içermesi, şehir ekonomisine katkı sağlaması, çevreyle dost bir ulaşım sistemi oluşturulmasına katkı sağlaması, fikri, ulusal ve uluslararası bazda yenilik içermesi, projenin yeni araştırma projeleri başlatma potansiyeli olması, mevcut durumun (teknoloji-yöntem- ürün-süreç- teknik-sistem) iyileştirilmesini amaçlaması gibi kriterleri karşılaması nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Ulaşımda Dönüşüm” projesi örnek proje olarak ödüle hak kazandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, 2 Aralık’ta tüm ulaşım camiasının katılımıyla İstanbul’da düzenlenecek törenle ödülü alacaklarını ve Muğla Büyükşehir Belediyesi adına gururlu olduklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Muğla İlinin büyükşehir olması ile birlikte kanunlarla vermek zorunda oldukları diğer hizmet konularında olduğu gibi ulaşım konusunda da ilin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak vakit geçirmeksizin çalışmalara başladıklarını dile getirdi.  65 yaş üstü vatandaşlar, şehit ve gazi yakınları,  gaziler, engelliler vb. ücretsiz seyahat hakkı olan vatandaşların taşınması da dahil olmak üzere kamu hizmeti odaklı, saati ve güzergahları belli, yeni teknoloji ve çağın gereksinimlerine uygun bir toplu taşıma sistemi kurulduğunu, bu kapsamda filoya alınan ve engelli erişimine uygun son model donanımlara sahip belediye araçlarının yanı sıra mevcut taşımacı esnafının da müktesep hakları korunarak ve Türkiye’de örnek model olan Toplu Taşımada Dönüşüm Projesiyle bu güne kadar 1.105 Esnafın 803 adet son model, engelli erişimine uygun, rahat, konforlu,  kamera ve araç takip sistemleri ile 24 saat kontrol edilen araç ile sisteme dahil olarak belediye otobüsleri ile birlikte 500’ün üzerinde hatta çalıştıklarını belirten Başkan Gürün, bu dönüşüm projesinin sisteme girecek taşımacılar ile görüşülüp, Muğla ili özelliklerine göre hazırlanan teknik plan ve çalışmalar neticesinde hazırlandığını, halihazırda sistem içerisinde yer alan esnafların gelirlerinin arttığını ve kamu hizmeti odaklı taşımacılığın ilin büyük bir bölümüne ulaşabildiğini de belirtti. 

Vatandaşların ve sisteme girenlerin memnuniyetle karşıladığı, özverili çalışmalar sonucunda ortaya konulan projenin ülke genelinde de alınan ödüllerle meyvesini verdiğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuşmasının sonunda “mesai gözetmeksizin çalışan personelini ve siteme dahil olarak vatandaşlara kamu hizmeti odaklı toplu taşıma sunan tüm esnafları kutluyorum, alınan ödülün Muğlalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.