Meclis Canlı

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Muğla’da


16.03.2017

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Muğla’ya geliyor

Otoritelerce “dünyanın bir numaralı karikatür yarışması” olarak nitelendirilen, serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 33.süne, 68 ülkeden 752 sanatçı, 2521 karikatür ile katıldı. Önseçici Kurul, 44 ülkeden 183 sanatçının 234 karikatürünü seçici kurula sundu.

Başladığı tarihten bugüne kadar, ülkemizde ve dünyada karikatürün otoritesi sayılan sanatçıların jüri üyesi olarak görev yaptığı, yine bu güne kadar 85.000 civarında karikatürün gönderildiği yarışmanın 11 sanatçıdan oluşan Seçici Kurulu’nda 7 kadın jüri üyesi bulunuyor. Marlene Pohle (Arjantin)’nin başkanlığını yaptığı, Ercan Akyol (Türkiye), Gülse Birsel (Türkiye), Assunta Toti Buratti (İtalya), Latif Demirci (Türkiye), Selçuk Demirel (Türkiye), Yalda Hasheminezhad (İran), Anita Kunz (Kanada), Piyale Madra (Türkiye), Tan Oral (Türkiye) ve Elena Ospina (Kolombiya)’nın yer aldığı bu yılki Seçici Kurulu yine kültür sanat dünyasının otoritelerinden oluştu.

“Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya” Özel Ödülü

Tüm çalışmalarında kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularını ön plana taşıyan Aydın Doğan Vakfı, bu yılki yarışmada “Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya” teması altında çizilen karikatürler arasından, Özel Ödül Türkiye’den Emrah Arıkan (Türkiye)’ın karikatürüne verildi.

Seçici Kurul, yarışmada Birinciliğe Marco De Angelis (İtalya), İkinciliğe “Cau” Claudio Antonio Gomes (Brezilya), Üçüncülüğe Doğan Arslan (Türkiye) ’ı değer gördü.

Seçici Kurul ayrıca; Oktay Bingöl (Türkiye), Vitaly Bondar (Beyaz Rusya), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Hicabi Demirci (Türkiye), “Feggo” Felipe Galindo (Amerika), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Arif Sutristanto (Endonezya), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Kürşat Zaman (Türkiye), Nahid Zamani (İran), Zygmunt Zaradkiewicz (Polonya)’i Başarı Ödülü’ne değer gördü.

 21 Mart saat 16.00 Da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde açılışı yapılacak olan sergi 7 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.