Meclis Canlı

68 Öğrenci İlk Kez Sinema Keyfini Yaşadı


02.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kavaklıdere Cumhuriyet İlkokulu’ndan bu güne kadar sinemaya gitmemiş 68 öğrenciye sinema keyfini yaşattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında Kavaklıdere Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Menteşe’ye geldi. 27 Nisan’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ne gelen 68 öğrenci, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın mini konserine katıldılar. Bu güne kadar sinemaya gitmemiş 68 öğrenci daha sonra sinemaya giderek “Şirinler Kayıp Köy” filmini izleme şansı buldular.

Düzenlenen etkinliklerle güzel bir gün geçiren öğrenciler ve öğretmenleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve personeline teşekkürlerini ilettiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden etkinlikle ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Kavaklıdere Cumhuriyet İlkokulu’ndan 68 öğrencimiz ilk defa bir filmi sinemada izlediler. Film sonrası kendilerini Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde ağırladık ve hep birlikte Büyükşehir Belediyesi Orkestramızın mini konserini izledik. Ayrıca personelimiz tarafından çocuklarımıza klasik müzik enstrümanları hakkında bilgiler verildi. Yaptığımız tüm bu faaliyetlerin amacı çocuklarımızın hayata bakışı açılarının değişmesine küçük de olsa katkı sağlamaktır. Çocuklarımızın geleceğin büyük projelerini oluşturacak bireyler olabilmesi için elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle kırsalda yaşayan çocuklarımızı sanatla buluşturan etkinliklerimizi sürdürerek bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz.”