Live Stream

Basın açıklaması;


12.07.2024


Son günlerde bazı basın yayın organlarında Bodrum Yalıkavak Mahallesinde yapımı devam eden yol çalışması ile ilgili kurumumuza yönelik birtakım iddialar yer almıştır. Kurumumuzun yetki ve sorumluluğunda bulunan hat çalışmaları ile ilgili bu iddialara yönelik bilgilendirme gereği doğmuştur.


Bilindiği üzere Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Müskebi Mahallesi Kapuz Caddesi üzerinden Yalıkavak Mahallesine giden yol üzerinde yenileme ve genişletme projesi başlatılmıştır. Yolun gidiş ve geliş güzergâhlarında bölgeyi besleyen içme suyu ve abone hatları bulunmaktadır. Yol çalışması nedeniyle bu hatlar karayolu altında kalacak olup herhangi bir arızada yolun kazılmaması ve boru çaplarının büyütülerek bölgeye daha fazla su sağlanması amacıyla hatların yol dışına çıkarılması planlanmıştır. Planlama doğrultusunda 2023 yılı Mayıs ayında başlayan çalışmalar diğer altyapı kuruluşları ve karayolları ile koordineli olarak devam etmektedir.

Sonuç olarak bazı basın organlarında yer alan ve kurumumuzun üzerine düşen görevi yapmadığı veya aksattığına yönelik iddialara gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…