Meclis Canlı

Başkan Gürün’den 19 Mayıs’ta Anlamlı Mesaj


18.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi bundan 96 yıl önce Samsun’dan başlattığını ve bu önemli tarihi çok güvendiği gençlere bayram olarak miras bıraktığını söyledi. Başkan Gürün; “Ülke olarak gurur ve kıvançla kutladığımız ulusal bayramlarımızın her biri tarihteki yeri ve önemiyle bir ulusun mücadelesini, özgürlüğünü, zaferlerini içerir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bundan 96 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadeleyi Samsun’dan başlatmış ve tarih kitaplarında milli mücadelenin başlangıç tarihi olarak yerini alacak bu önemli günü Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza edeceğine inandığı ve çok güvendiği Türk Gençliği’ne bayram olarak armağan etmiştir.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Son yıllarda ulusal bayramlarımızın kutlanmasında bazı değişiklikler yapılmak isteniyor ve bu önemli tarihler sıradanlaştırılmaya çalışılıyor. Oysa 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi ulusal bayramlarımızda ülkemizin her yerinde 7 den 70’e bütün vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde bugünleri bayram havasında çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu 19 Mayıs’ın da meydanlarda, stadyumlarda, ülkemizin her köşesinde bayram havasında geçmesini diliyor, herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.