Meclis Canlı

Bayır Hayvan Pazarı Tedbirlerle Açıldı


06.06.2020

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesinde bulunan ve Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan canlı hayvan pazarı, normalleşme sürecinde alınan tedbirlerle bugün yeniden açıldı.

 

Türkiye genelinde alınan Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri ile kapsamında geçici süreliğine kapatılan Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nde bulunan canlı hayvan pazarı, bugün normalleşme sürecinde alınan tedbirlerle yeniden hizmete girdi.

 


Pazara gelen araçlar, dezenfeksiyon tünelinde ilaçlanarak içeri alındı. Üretici ve alıcılar maske takarak alışveriş yaparken, pazarın değişik noktalarına el dezenfektanları yerleştirildi. Ayrıca pazara gelenlerin içeriye girmeden önce ateşleri ölçüldü ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda anonslarla sık sık uyarıldı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “COVID-19 salgını kapsamında Bayır Mahallemizde bulunan canlı hayvan pazarında tüm tedbirleri aldık. Belediyemize ait ekiplerimiz bir gün önceden dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarını yaptı. Alınan tedbirler kapsamında maske takılarak, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek halkımıza hizmet verilmeye başlandı. Halkımızdan ricamız alınan bu tedbirlere hepimizin sağlığı açısından duyarlılık göstermeleridir.”