Live Stream

Bir Sevgi Belgeseli Muğla’da Sanatseverlerle Buluştu


08.08.2024


Muğla Büyükşehir Belediyesi Türk Tiyatrosu’nun yaşayan çınarı Müjdat Gezen’in hayatını anlatan “Bir Sevgi Belgeseli”ni Menteşe ve Marmaris’te sanatseverlerle buluşturdu.


Türk Tiyatrosu’nun büyük üstadı,  demokrasi ve aydınlanma mücadelesinin simge aktörlerinden Müjdat Gezen’in hayatını anlatan, yönetmenliğini Gökmen Ulu’nun yaptığı “Bir Sevgi Belgeseli” Muğla’nın Menteşe ve Marmaris ilçelerinde sanatseverlerle buluştu. 6 Ağustos Salı saat 20.30 Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde, 7 Ağustos Çarşamba saat 20.30 Marmaris Armutalan Kültür Merkezi’nde yönetmen Gökmen Ulu’nun moderasyonunda yayınlanan Bir Sevgi Belgeseli gösterimine usta sanatçı Müjdat Gezen’de online ve telefon bağlantısı yaparak katıldı.


94 dakikalık Bir Sevgi Belgeseli’nin anlatıcıları arasında Müjdat Gezen’in ailesi ve çocukluk arkadaşlarının yanı sıra dostlarından Türkan Şoray, Emel Sayın, Erol Evgin, Perran Kutman, Kandemir Konduk, Uğur Dündar, Zülfü Livaneli, Mustafa Alabora, Özden İnönü Toker, Cem Yılmaz, Celal Ülgen, Orhan Aydın, İlker Başbuğ, Emre Kongar, öğrencilerinden Şevket Çoruh, Demet Akbağ, Çağlar Çorumlu, Ezgi Mola, Alper Kul, Şebnem Bozoklu, İlker Ayrık, Günay Karacaoğlu, Erkan Can, Yasemin Yalçın, Gonca Vuslateri, Dolunay Soysert de yer alıyor. Arşiv görüntüleriyle Savaş Dinçel, Yıldız Kenter, Aziz Nesin, Ayşen Gruda, Gülşen Bubikoğlu, Münir Özkul ve Adile Naşit de hikayenin içinde yer alıyor.

Menteşe ve Marmaris ilçesinde yönetmen Gökmen Ulu moderasyonunda gerçekleşen Bir Sevgi Belgeseli izleyenlere duygusal anlar yaşattı. İzleyenlerin vaktin nasıl geçtiğini anlamadığı gösterimde Müjdat Gezen’in 34 yıl önce büyük emeklerle kurduğu MSM’nin bugün Türkiye çapında tanınan öğrencilerinin anlattıkları herkesi duygulandırdı.

 

Gökmen Ulu; “Müjdat Gezen Türkiye’nin en değerli insan hazinelerinden biri”

Bir Sevgi Belgeseli yönetmeni Gökmen Ulu bu belgeseli yapmalarındaki amacın yurttaşlar olarak topluma bunca değer katan Müjdat Gezen’e şükran duygularını ifade etmek olduğunu söyledi.

 Gökmen Ulu; “Türk tiyatrosunun büyük üstadı, aydınlanma ve demokrasi mücadelemizin simge isimlerinden Müjdat Gezen’i ailesi, dostları ve öğrencileri ile birlikte anlattık. Bundan onur ve mutluluk duyduk. Bu belgeselde onun mesleki niteliklerinden ziyade karakteristik özellikleri üzerinde durduk. Nasıl bir insan olduğu sorusuna yanıt aradık. İzlediğimizde hem çok iyi hem çok iyi kalpli bir insan olduğunda hem fikir oluyoruz. Belgeselin temel amacı yurttaşlar olarak topluma bunca değer katan Müjdat Gezen’e şükran duygumuzun tezahürü. Ama birinci hedefi ise toplumun her kesimine her daim bir rol model göstermek çünkü Müjdat Gezen Türkiye’nin en değerli insan hazinelerinden biri. Belgeseli izleyenler zaman zaman kahkahalarla gülerken kimi zaman hüzünleniyor ama çokça da şaşırıyor. Çünkü olağanüstü güzellikte insani değerler barındıran Müjdat Gezen o iyiliklerin çoğunu anlatmıyor, bilinmesini istemiyor. Belgeseli izleyenler çoğunlukla şaşkınlıkla, alkışlarla ve hayranlıkla seyrediyor. Müjdat Gezen belgeselimizin yurttaşlarla buluşmasını sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başta olmak üzere belediyenin tüm emekçilerine teşekkür ederim.”