Meclis Canlı

Büyükşehir Daha Yeşil Bir Muğla Yaratıyor


06.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İlçesi Karamehmet Mahallesi Eğergediği mevkii yamaç şevlerindeki erozyon, toprak kaymalarını önlemek ve şehrin girişini daha düzenli, güzel hale getirmek için çalışma başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi şevlerdeki(eğimli yer)toprak kayması ve kaya düşmesi ile ilgili problemleri gidermek, daha dirençli şevler elde etmek amacıyla Menteşe İlçesi Karamehmet Mahallesi Eğergediği mevkii yamaç şevlerinde Galvanizli Çelik Ağ, erozyon koruyucu örtü ve hydroseeding(sulu tohumlama) çalışmasını başlattı. Çalışmalar sonucunda şevlerin daha dirençli hale gelmesi, şev alt ve üst bölgelerine sarmaşıkların dikilerek yeşil bir duvar görüntüsü elde edilmesi amaçlanıyor.



“Muğla’da İlk Defa Yapılan Bir Çalışma”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Menteşe ilçesi şehir merkezine girişte başlattıkları şevlerin düzenlenmesi ve yeşillendirilmesi çalışmasının Muğla’da ilk olduğunu, bu çalışma ile şevlerdeki toprak kaymalarını önleyerek o alanların daha düzenli ve güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi. Salih Tufan; “Eğimli yamaçlarda diğer adıyla şevlerde başlattığımız galvanizli çelik ağ, erozyon koruyucu örtü ve hydrosseding yani sulu tohumlama çalışmasıyla toprak kayması, kaya düşmelerini engellemeyi ve o alanları yeşillendirmeyi amaçlıyoruz. Yapılacak olan hydroseeding uygulaması ile güçlü kök sistemi oluşturulacak ve toprak stabilizasyonu ve erozyonun kontrolünü sağlayacağız. Su tutma kapasitesi iyileştirilerek biyolojik mineral ve organik yapı desteklendikten sonra şev üst ve alt bölgelere sarmaşıklar dikilerek yeşil, canlı, düzenli bir görünüm kazandıracağız. Bu çalışmamızı ihtiyaç olan diğer ilçelerimizde de uygulayacağız.” dedi.