Meclis Canlı

Büyükşehir Köyceğiz’de Sulama Tesisleri ve Kanalları Yeniliyor


01.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, sulama sezonunda üreticilerin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için il genelinde sulama tesisleri ve kanalları yenileme çalışmalarına devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Köyceğiz İlçesi Döğüşbelen, Zaferler, Hamitköy, Toparlar, Balcılar, Karaçam, Yangı, Yeşilköy, Yayla (Ağla), Beyobası, Pınar, Otmanlar ve Çayhisar Mahallelerinde, yeni sulama kanalları inşası; sulama kanalı tamiratları; beton büz temini ve döşenmesi çalışmaları yapıyor. Ayrıca ekipler, sac akedük-sifon yaptırılması ve yerine konulması; bent ve tarla priz kapakları yaptırılması ve yerine konulması; PVC-HDPE-KORİGE boru temini ve döşenmesi; önceki yıllarda yapılmış olan sulama tesislerinin yıpranan ve su iletimini sağlayamayan kısımlarının bakım, onarım ve yenileme faaliyetlerini hızlı ve etkin bir şekilde sürdürüyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Büyükşehir Belediyesi olarak bölgedeki narenciye üretimine ve diğer tarım ürünlerinin sulama işinin sürdürülebilir olarak yapılmasına katkıda bulunarak, çiftçimizin alın teri ve emeğinin karşılığını daha fazla almasını, Milli üretimimizin temeli olan tarıma her türlü desteği vererek; gerçek üretici olan köylümüzün Milli Gelirden daha fazla pay almasını hedeflediklerini söyledi. Tufan; “Narenciye bahçeleriyle ünlü olan Köyceğiz İlçemizin birçok mahallesinde, eş zamanlı olarak sulama tesisleri ve kanallarını yenileme, bakım ve onarım çalışmalarımız etkin bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız ve yapacağımız sulama hizmetleri ve diğer hizmetlerimizle  çiftçilerimize destek olmaya ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.