Live Stream

Büyükşehir Mizah ve Karikatür Şenliği’ni Çocuklarla Buluşturdu


29.07.2024


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı ‘Mizah ve Karikatür Şenliği’ üç ilçede büyük ilgi gördü.


Muğla Büyükşehir Belediyesi önemli sanat dallarından olan karikatürü çocuklara tanıtmak ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla Mizah ve Karikatür Şenliği düzenledi. Karikatür sanatının önemli isimleri Muğla’nın ilçelerinde çocuklarla buluştu. 5 gün boyunca devam eden şenlik Menteşe'nin Ortaköy Mahallesi’nde başladı. Mizah ve Karikatür Şenliği daha sonra Menteşe'nin Bayır ve Yenice, Yatağan'ın Bencik son olarak Fethiye'nin Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlendi.

Şenlikte Önemli İsimler Yer Aldı

Mizah ve Karikatür Şenliği’nde ünlü isimler Mizah yazarı Savaş Ünlü, karikatür sanatçıları Halit Kurtulmuş ve Birol Çün’ün çalışmaları dikkat çekti. Bunun yanı sıra şenliğe, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünden Doç.Dr. Ayça Sesigür ve Araştırma Görevlileri Kahraman Kılıç ile Umut Reyhanlı da çizim atölyeleri ile katkı sundu.

Hüseyin Uçar: “Çocuklar Çok Mutlu”

Mizah ve Karikatür Şenliği’nde konuşan Ortaköy Muhtarı Hüseyin Uçar, “Çocuklar düzenlenen etkinlik dolayısıyla çok mutlu. Ailelerin yazın çocuklarını getirebileceği güzel bir etkinlik gerçekleşti. Yapılan bu tarz etkinlikler çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Savaş Ünlü: “Çocuklar Gülmeli”


Mizah yazarı Savaş Ünlü, “Buraya çok önemsediğim çocuklar için geldim. Bu etkinlilerle çocuklarla buluşmak ve çocukların yüzünü güldürmek benim için çok önemli. En azından anlattıklarımla hem çocukları güldürebiliyor hem de onları sahneye alarak özgüvenlerini kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu tarz etkinliklerin yapılması çok güzel ve anlamlı davet edildiğimiz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Birol Çün: “Çocukları Çizmenin Farklı Bir Hissi Var”

Karikatür Sanatçısı Birol Çün, “Gırgır Kuşağı karikatüristlerindenim. Burada çocuklarla yaptığımız etkinlik benim için çok kıymetli. Bunca zamandır meslekte birçok çizim yaptım. Fakat çizmeyi en çok sevdiğim şey her zaman çocuklar oldu. Hem yüzlerinin yumuşak yapısı hem de duygularının yüzlerine direkt olarak yansıması benim çizimimi çok daha olumlu etkiliyor” şeklinde konuştu.

Halit Kurtulmuş: “Bir Kişi Bile Etkilenirse Kazanırız”

Karikatür sanatçısı Halit Kurtulmuş, “Karikatür her yaş grubunun farklı değerlendirdiği ve farklı anlamlar çıkardığı bir sanat. Bu etkinliklerle bir çocuğu bile karikatür yapmaya teşvik edebilirsek bu çok büyük bir kazanç olur. Bunun yanı sıra hep meraklı olan çocuklarımızı bu tarz işlere yönlendirmek onların gelişimi için de oldukça yararlı. Katıldığım birçok etkinlikte de örneğini gördüm. Çocuklar çizim esnasında kalemleri, çizim şekillerini merak ederek hayretle inceliyorlar. Bu tarz kazanımlar için böyle etkinliklerin yapılması oldukça önem taşıyor” dedi.