Live Stream

Büyükşehir Paydaşlarla Stratejik Plan Atölye Çalışması Gerçekleştirdi


27.08.2024

Muğla Büyükşehir Belediyesi ortak paydaşlarla Stratejik Plan Atölye Çalışması gerçekleştirdi.


Muğla’nın sürdürülebilir büyümesini, gelişmesini desteklemek üzere öncelik belirleme ve planlama açısından büyük bir önem taşıyan Stratejik Plan çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi il genelindeki paydaşların katıldığı Stratejik Plan Atölye Çalışması gerçekleştirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Seminer salonunda gerçekleştirilen toplantıda sivil toplum kuruluşları (STK) ve kamu kurumlarının temsilcileri bir araya geldi. Bu çalışma ile Muğla’nın geleceği için belirleyici olacak stratejik planlama sürecinin, katılımcıların değerli katkıları ile zenginleşmesi sağlandı.


Stratejik Plan Atölye Çalışması’nın ilk bölümü plan çalışmaları hakkında sunum, bilgilendirme ile “Geleceğe Bakış” ve “Strateji Geliştirme” aşamalarında katılımcıların görüşlerinin alınmasını amaçlayan interaktif bir anket çalışması ile gerçekleştirildi. İkinci bölümde yuvarlak masa oturumlarıyla katılımcılar, belirlenen temalar üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ  yetkilileri ile doğrudan fikir alışverişinde bulundu. Her bir masa, stratejik planın belirli bir teması etrafında bilgi paylaşımının yürütülmesine olanak sağladı.

Muğla’nın önümüzdeki beş yılını kapsayacak stratejik planın oluşturulması amacıyla Stratejik Plan Atölye Çalışması düzenlediklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Zağlı çalışma ile sivil toplum kuruluşları (STK) ve kamu kurumlarının temsilcilerinin görüşleri, fikirlerinin alındığını böylece daha verimli, zengin, katılımcı bir stratejik planın Muğla için hayata geçirileceğini belirtti.