Meclis Canlı

Büyükşehir, Proje Eğitimleri Düzenlemeye Devam Ediyor


19.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından İlçe belediyelerinde görev yapan personele yönelik “Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları Programları Proje Hazırlama ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim” semineri düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim seminerine Menteşe, Kavaklıdere, Yatağan, Milas, Bodrum, Marmaris ve Ula Belediyelerinde görev yapan personel katıldı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Uluslararası İlişkiler Uzmanı olarak görev yapan Gökhan Turgut Ünal ve Selin Turgut tarafından verilen eğitimde, proje döngü yönetimi, hibe programları, proje yönetiminde bütçeleme esasları, proje yönetiminde yenilikçi uygulamalar, proje raporlama teknikleri konularında personele bilgiler verildi. 4 ayrı grup, proje döngü yönetimi esasları doğrultusunda Muğla İlinin ihtiyaç analizini çıkararak uygulamalı proje çalışması gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı, eğitim seminerinin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Halka verilen hizmetlerin kalkınma ajanslarından maddi olarak destek görmesi için proje hazırlama konusunda kapsamlı bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu düzenlediğimiz eğitimlerin amacı size genel anlamda bir fikir vermek, neler üretebileceğimizi düşündürmek. Bizim sizlerden ricamız düzenlediğimiz bu eğitimlere katılmanın haricinde araştırma yaparak bu konuda yazılmış olan kitapları, yazıları hatta hibe almaya hak kazanmış proje örneklerini okumanız. Görev yaptığınız belediyelerde hazırladığınız projelerle kendi bakış açınıza göre yaşadığınız çevreye, İle, İlçeye bir değer katmak gibi büyük bir şansınız var.”