Meclis Canlı

Büyükşehir Tablet Desteğini Sürdürüyor


06.11.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi online eğitime erişimi olmayan öğrencilere tablet desteği vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Çocuklarımızın derslerinden, eğitimlerinden geri kalmaması için tablet desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Seydikemer’den Bodrum’a kadar uzaktan eğitime bağlanmakta sorun yaşayan öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere tablet dağıtıldı. Tablet dağıtımına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile öğrenci ve velileri katıldı.

 


Öğrenci Velisi Nuri Erat, “Başkanımızı duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim. Ne zaman bir şeye ihtiyacımız olsa hep yanımızda oldu. Engelli bir çocuğum var. Bir hafta önce tekerlekli sandalyeye ihtiyacım oldu. Aynı gün içerisinde tekerlekli sandalye geldi. Bugünde uzaktan eğitim için çocuklarımıza tablet veriyor. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Pandemi dolayısıyla çocuklarımız eğitimlerini istedikleri gibi sürdüremiyor. İnternet erişimi ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz var. Büyükşehir belediyemiz tablet dağıtarak öğrencilerimizin yanında olduğunu gösterdi. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.



Başkan Gürün; “Milli Eğitim ışığı memleketimizin her köşesine ulaşmalı, hiçbir öğrenci derslerinden geri kalmamalı”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından uzaktan eğitim devreye konuldu. Ama alt yapı olarak tüm ailelerin elinde tablet veya internet erişimi olmadığı için bir takım aksaklıklar oluyor. Bizde bu aksaklıklarla ilgili olarak eksik olan ve ihtiyaç duyan ailelere talepleri doğrultusunda ihtiyaçları karşılıyoruz.  Bize müracaat edenlerin hepsi yerinde kontrol ediliyor. İncelemeler devam ediyor. Tablet dağıtımlarımız sürecek. Çocuklarımız adına çok seviniyorum. Öğretmenleriyle sanalda olsa göz göze gelip eğitimlerini okul kadar da olmasa oradan almaları biçim için çok büyük bir mutluluk. Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali gençlerimiz eğitimlerinden uzak kalmasın, milli eğitim ışığı memleketimizin her köşesine ulaşsın diye çalışmaya devam edeceğiz.”