Meclis Canlı

Büyükşehir’in Destekleri ile Muğla’da Halk Oyunları Resitali Yaşanacak


31.05.2017

Muğla 20 farklı ilden 28 takımın katılacağı Minikler Türkiye Şampiyonası’na 3-4 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Muğla’da yapılacak Minikler Türkiye Şampiyonası öncesi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yönetim kurulu üyesi Tolga Kılıçaslan yerel basınla bir araya geldi.

“Anadolu’nun bütün renkleri Muğla’da buluşacak”

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kılıçaslan genç bir federasyon olarak Türkiye genelinde büyük bir kesime hitap ettiklerini, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olarak yılda 4 dalda final müsabakaları yaptıklarını, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Minikler şampiyonasını Muğla’da yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Tolga Kılıçaslan; “Minikler Türkiye Şampiyonası için 800 takım yarıştı ve 28 takım finale kaldı. Türkiye Şampiyonası’nı Muğla Büyükşehir Belediye’mizin destekleri ile Muğla’da yapıyoruz. Halk kültürüne, geleneklerimize sahip çıktığınız ve destekleriniz için başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Anadolu’nun bütün renkleri Muğla’da buluşacak.” dedi.

Başkan Gürün; “Halk oyunları şampiyonası sadece bir oyun ya da bir yarışma değil aynı zamanda bizleri bir araya getiren, tanıştıran, kaynaştıran bir birliktelik.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da yapılacak Minikler Halk Oyunları Türkiye şampiyonası ile farklı kültürlerin, yöresel motiflerin, melodilerin, kıyafetlerin Muğla’da görsel bir şölen oluşturacağını aynı zamanda da ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik için bu tür etkinliklerin çok yararlı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamız için çok önemli ve değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. 20 farklı ilden 28 takım, 700 sporcu, 200 müzisyen ve aileleri ile hafta sonu yaklaşık 2000 misafirimizi Muğlamızda ağırlayacağız. Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.  Halk oyunları şampiyonası sadece bir oyun ya da bir yarışma değil aynı zamanda bizleri bir araya getiren, tanıştıran, kaynaştıran bir birliktelik. Geçmişten gelen gelenek ve göreneklerimizin, yaşatılması, doğudan, batıdan göç alan farklı kültürlerin, bütün yörelerimizin folklorik özelliklerini paylaşmak, içselleştirmek, bu değerlerimize sahip çıkılarak gençlerimize aktarılması açısından da önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Aynı zamanda Muğlamıza ekonomik hareketlilik sağlayacak bu şampiyonaya halk oyunlarına ilgi duyan, duymayan bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.