Live Stream

Can dostlar İçin Acil Müdahale Aracı Yollarda


29.06.2024


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara iç, dış parazit ve kuduz aşıları yapılması için hizmete aldığı Acil müdahale aracı ilçelerde hizmete başladı. Ekipler Muğla’nın Yatağan ilçesinde 27 Haziran – 8 Ağustos tarihleri arasında belirli günlerde sokak hayvanlarının aşılarını yapacak. Yatağanlı hayvansever Nuray Şahbudak, “Bu yapılan olağanüstü güzel bir şey. Büyükşehir Belediye başkanımız Ahmet beyin yaşam için yaptığı yaklaşımları çok beğeniyorum” dedi.


Türkiye’nin en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevine sahip olan Muğla Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için acil müdahale aracını devreye soktu. İç donanımında açılır-kapanır muayene masası, serum askısı, ilaç-malzeme dolabı, hayvan taşıma rampası, seyyar taşıma sedyesi, lavabo ve 4 adet kafes bulunan Acil Müdahale aracı sokak hayvanlarının aşılanması için ilçeleri dolaşıyor.

 

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde başlayan Büyükşehir Belediyesi Acil Müdahale Aracı hizmeti 27 Haziran - 8 Ağustos tarihleri arasında belirli günlerde Yatağan’da sokak hayvanlarına hizmet edecek. Yatağan’da sokak hayvanlarına müdahaleye başlayan ekipler, sahipsiz hayvanlara iç, dış parazit ve kuduz aşısı yaptı. Sokak hayvanları aşılanarak bulaşıcı hastalıkların da önüne geçiliyor.

 

Nuray Şahbudak; “Ben ‘Savaş’ı kaybetmek istemiyorum”

Yatağanlı hayvansever Nuray Şahbudak, “Hayvanların uyutulmasına yönelik bir yasa tasarısı gündemde. Mahallemizde baktığımız ‘Savaş’ isminde can dostumuz var. Ve ben Savaş’ı kaybetmek istemiyorum. Bütün mahalleli olarak sahip çıkıyoruz. Dolayısı ile aşı programlarını bireysel olarak takip edebilme şansım yok. Yatağan’da yaralı, bakıma muhtaç veya hastalanmış bütün canlar için ihbar hattı gibi görev yapan bir kişiyim. Dönem dönem kendim besleme yapıyorum. Tabi ki hepsine yetebilme şansım yok. Bakım evi koşullarını da biliyorum. Bakım evi de muhteşem bir şey. Ama bu yapılan olağanüstü güzel bir şey. Ahmet beye bu konuda teşekkür ediyorum. Ahmet beyin yaşam için yaptığı yaklaşımları çok beğeniyorum.” dedi.

 

Musa Coşkun, “ Canı gönülden teşekkür ediyorum.”

 

Yatağanlı hayvansever Musa Coşkun, “Mahallemizdeki Savaş’a bende bakıyorum. Her gün sabah ona kahvaltısını veriyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu uygulaması için de canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Biz bir karıncayı yaratamaz iken, bunları öldürmeye çalışanlara bir şey diyemiyorum. Allah baksın onlara” diye konuştu.

Hekim Çağlayan, “27 Haziran – 8 Ağustos tarihleri arasında Yatağan’da olacağız”

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda görevli Veteriner Hekim Emre Çağlayan, “Köyceğiz ilçemizden sonra 27 Haziran – 8 Ağustos tarihleri arasında Yatağan’da olacağız. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan bakım evi olmayan ilçelerimizde başlattığımız, muhtarlarımız ve ilçe belediyesi ekiplerimiz ile koordineli olarak yürütülecek program kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarına genel sağlık muayenelerinin yanı sıra kuduz aşısı ve anti parazit uygulamalar yapacağız. Ayrıca kısırlaştırılmamış olanlar geçici hayvan bakım evine alınarak gerekli rehabilitasyon hizmetleri tamamlandıktan sonra alındığı ortama geri bırakılmak üzere ilçe belediyesi ekiplerine teslim edilecek” dedi.