Meclis Canlı

Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi 250 Bin Kişilik Nüfusa Göre Yapılıyor


27.10.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye İlçesi'ne yapılacak olan 2. etap Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi’nin çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 60 milyon liraya mal olacak tesis tamamlandığında 125 bin kişilik kapasitesi 250 bin kişilik kapasiteye çıkartılmış olacak.

 

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 katına çıkartılıyor. Hali hazırda işletilmekte olan 25.000 m3/gün kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandığında 50.000 m3/gün kapasiteye ulaşacak. 125 bin nüfus kapasitesine sahip olan tesis 250 bin kişilik nüfusa göre planlandı. Aynı zamanda mevcut tesisteki Elektro – Mekanik Sistemlerinde yenileme ve iyileştirme işlemlerinin de gerçekleştirilecek olması, Fethiye AAT’nin çıkış suyu kalitesini de arttırarak daha temiz bir deşarj yapma imkanı sağlayacak. Tesisteki kapasite artışı ile Fethiye’nin önümüzdeki en az 20 yıllık Arıtma ihtiyacı karşılanmış olacak.

 


Başkan Gürün; “Alt ve üst yapıları ile örnek bir Muğla’nın geleceğine yatırım yapıyoruz”

Eşsiz, doğal güzellikleri ile dünyanın ve ülkemizin çekim merkezi olan Muğla’da alt ve üst yapılara büyük önem verdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün birçok ilçede devam eden altyapı yatırımları ile Muğla’nın güzelliklerini koruyarak geleceğe taşıdıklarını belirtti.

 

Başkan Gürün; “Muğlamız 13 ilçesi, 569 mahallesi, yüzde 68 orman varlığı, 1479 km kıyı uzunluğu ile ülkemizin ve dünyanın en gözde merkezlerinden biri. Yazlık ve kışlık nüfusu arasında büyük fark olan Muğlamızda altyapı yatırımlarına büyük önem veriyor ve yazlık nüfusumuza göre yatırım yapıyoruz. Özellikle dünya bankasından sağladığımız kredilerle Muğlamızda altyapıya büyük yatırım hamlesini başlattık. Fethiye ilçemizde devam eden kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini de iki katına çıkartıyoruz. Fethiye’mizin, Muğlamızın geleceğine yatırım yapıyor, hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin alt ve üst yapıları ile örnek bir kentte huzur içinde yaşamaları için çalışıyoruz” dedi.