Meclis Canlı

Fethiye İçme Suyu Hatları Değişiyor


06.11.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İlçesi’nde eskiyen ve sürekli arızaların meydana geldiği içme suyu hatlarını yeniliyor.

İl genelinde içme suyu hat çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Fethiye ilçesindeki hatlarda yenileme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda Taşyaka Mahallesinde bugüne kadar 23 arızanın meydana geldiği hat yenilendi. Mahalle sakinlerinin meydana gelen arıza nedeniyle birçok kez susuz kalmasına neden olan hat daha modern ve uzun ömürlü borularla yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bu yenileme çalışması sayesinde hem su kaybı kaybının önüne geçildiğini ve tasarruf sağlandığını vurguladı. Ülgen, “Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda İl genelinde meydana gelen içme suyu eksiklikleri ve alt yapı yatırımlarına ara vermeden devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana Taşyaka Mahallesi’nin bir bölümündeki hatların tam 23 defa arızalanması nedeniyle hattı tamamen yeniledik. Bu şekilde hem vatandaşların susuz kalmasının önüne geçtik hem de arızalara müdahale ederken yaşanan personel gücü kaybı, malzeme ve yakıt tasarrufu sağlamış olacağız. Ayrıca vatandaşlarımıza kesintisiz olarak su sağlayacağız” dedi.