Meclis Canlı

Harika Matematik Sergisi çocukların beğenisini kazandı


24.03.2017



Matematiğin eğlenceli ve yaratıcı dünyasını çocuklarla buluşturan Harika Matematik Sergisi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluştu.

Minik Eller Büyük Hayaller platformunca hayata geçirilen proje ile çocukların matematiğin temel konularını eğlenceli ve interaktif şekilde öğrenmesine yardımcı olunuyor.  Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği ve İlköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı’na da uygun olan sergide bulunan “Dans Eden Geometri”, “Haydi Yuvarla”, “Kule Yapalım”, “Aynadaki Kim”  ve “Dev Küp” modüllerinin bulunduğu, “Da Vinci Learning’nin Atölye” çalışmaları ve “Da Vinci Learning Mobil Sinema 20-24 Mart 2017 tarihlerinde Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 07-13 yaş arası çocuklar tarafından ziyaret edildi.

Sergiyle ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada: “  Çocuklarımızın sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesi ve etkin öğrenme yollarını keşfetmesi için yapılan tüm etkinliklere destek sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılması planlanan etkinlikler için şehrimizin ve Büyükşehir Belediyemizin kapıları sonunu kadar açıktır. Bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmak ve etkinlik paydaşı olmak bizler için büyük bir mutluluktur.” İfadeleri yer aldı.