Meclis Canlı

‘Kısa Mola’ Muğla’ya İyi Geliyor


02.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Kısa Mola merkezi engelli bireylerin ve ailelerinin yüzünü güldürüyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ve vatandaş odaklı hizmetleriyle Türkiye’de ilkleri yapmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ailelerin engelli bireylerini süreli olarak bırakabileceği Kısa Mola merkezi büyük beğeni ve takdir topluyor. Menteşe ilçesinde 2016 Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan merkez bugüne kadar 96 aile tarafından 1020 kez kullanıldı. Uzman personel ve toplam 6 engelli nakil aracıyla hizmet veren Kısa Mola’da engelli bireylerle özel olarak ilgileniliyor ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bugüne kadar müze ziyaretlerinden doğal yaşam parkı gezilerine yaz aylarında plaj etkinliklerinden doğum günü partilerine kadar bir çok etkinliğin düzenlendiği Kısa Mola hizmeti ile engelli bireyler hem eğleniyor hem de yeni arkadaşlıklar edinerek sosyal yaşamda daha çok yer alıyor. Ayrıca Kısa Mola merkezinden yararlanan bireyler ve aileleri istemeleri halinde Büyükşehir Belediyesi psikoloğundan da destek alabiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı ve vatandaş odaklı bir çok çalışmanın yapıldığı, evde bakım, engelsiz plajlarla, hasta ve engelli nakli, halk kart, paylaşarak sevindir, mor yaşam gibi hizmetlerle vatandaşların her zaman ve her alanda yanlarında oldukları belirtildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kısa Mola hizmetinden yararlanmak için vatandaşların 444 48 01 çağrı merkezi numarası aradıktan sonra 7’yi tuşlayıp en az bir gün öncesinden randevu alması gerekiyor.