Spor Şenliği’nde Çocuklar Doyasıya Eğleniyor

17.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve 25 Nisan 2017 tarihinde Yatağan İlçesi’nde başlayan Kırsal Mahalle Spor Şenliği’ne diğer ilçelerde de devam ediliyor.

Çocukların ruhsal, bedensel ve sosyolojik gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından  başlatılan Kırsal Mahalle Spor Şenliği’nde öğrenciler doyasıya eğleniyor. Şenlikler, Yatağan İlçesi’ne bağlı Şeref ve Yeni Karakuyu İlkokulu’nda,  Dalaman İlçesi’ne bağlı Elcik ve Narlı İlkokulu’nda, Fethiye İlçesi’ne bağlı Eldirek ve Faralya İlkokulu’nda, Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Zaferler ve Ekincik İlkokulu’nda, Seydikemer İlçesi’ne bağlı Ali Hilmi Yonca Döğerli ve Arsaköy İlkokulu’nda, Ortaca İlçesi’ne bağlı Kemaliye, Okçular ve Gölbaşı İlkokulu’nda, Milas İlçesi’ne bağlı Menteş Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu ve Elcik İlkokulu’nda, Bodrum İlçesi’ne bağlı Akyarlar Hacı Mahmut Tınas Tepe ve Dereköy İlkokulu’nda, Datça İlçesi’ne bağlı Karaköy ve Kazım Yılmaz İlkokulu’nda, Ula İlçesi’ne bağlı Ataköy ve Kızılağaç İlkokulu’nda Marmaris İlçesi’ne bağlı Çetibeli Ali Fikret Bilgin ve Selimiye Şükrü Tugay ilkokulunda gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Antrenörleri tarafından müzik eşliğinde spor yapılan, öğrencilerin ailelerinin de katıldığı şenliklerde yüz boyama, balon patlatma, halat çekme, sandalye kapmaca gibi etkinliklerle öğrenciler eğlenceli zaman geçiriyor. Muğla sınırları içindeki çocuklara fırsat eşitliği tanımak ve farklı spor dallarını tanımalarına imkân sağlamak amacıyla gerçekleştirilen şenliğin yapıldığı okullara spor malzemeleri bırakılırken öğrencilere de tişört, şapka ve çeşitli hediyeler veriliyor.

Kırsal Mahalle Spor Şenliği, Menteşe İlçesi’ne bağlı Kıran ve Akkaya İlkokulu’nda devam edecek.