Meclis Canlı

Ula Gölet’te Gençlik ve Çevre Şenliği düzenlendi


20.05.2019


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa Gençlik ve Çevre Şenliği düzenledi.

Ula Göleti’nde gerçekleştirilen şenliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, MUÇEP, TEMA ve AHBAP ile birlikte SOGEM gönüllüsü gençler ve vatandaşlar katıldı.  

Şenlikte, halat çekme yarışması, müzik dinletisi, yumurta taşıma yarışması, deniz bisikleti yarışması gibi eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Keyifli anlara sahne olan şenlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, gençler ile birlikte düzenlenen yarışmalara katıldı.   

Başkan Gümüş, ”Cumhuriyet 100 yıl içerisinde çok büyük değerler kazandı”

Konuşmasına Cumhuriyet’in 100 yıl içerisinde çok büyük değerler kazandığını ifade ederek başlayan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şunları ifade etti: “ Cumhuriyet’in kazandırdığı değerler içerisinde en önemlilerinden bir tanesi sevgili Türkan Saylan’dı. Özellikle kız çocuklarının okutulması ve geleceğe sahip çıkılmasında bu ülkenin geleceği için onlara çok büyük emekler verdi. Vefatının 10’uncu yılında kendisini saygı ile anıyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte Muğla’nın güzelliği noktasında çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizin de Muğla gibi olması dileğimizdir. Muğla’nın gençleri ülkemizin en özgür gençleri. Bu ülkenin geleceğini özgür gençler oluşturacak.”

Gürün, mikrofonu SOGEM gönüllüsü gence devretti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kürsüye Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) gönüllüsü gençler ile birlikte çıktı. Başkan Gürün, mikrofonu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencisi Ozan Yaran isimli gence düşüncelerini söylemesi için verdi. Yaran konuşmasında, “Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Gençler olarak sosyal faaliyetlerde etkin olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerin daha çok bilinçlenmesi için çalışmalar yapmaya da devam edeceğiz. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Başkan Gürün, “19 Mayıs bağımsızlık karakteri olan Türk Milleti’nin Atatürk önderliğinde yeniden doğuşudur.”

Gençlik ve Çevre Şenliği’nde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeyi çok güvendiği gençlere emanet ettiğini, gençlerin siyasetten, tarıma, ekonomiden çevreye her alanda Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağına inandığını söyledi ve şenlikte emeği geçen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve diğer çevre kuruluşlarına teşekkür etti. Başkan Gürün; “19 Mayıs’ın, Atatürk’ün bağımsızlık ateşini Samsun’dan yaktığı kurtuluş mücadelesinin 100.yılını kutluyoruz. Samsun’dan doğan güneş tüm yurdu etkisi altına aldı ve umutsuz bir milletin umudu olan Atatürk’ün önderliğinde büyük bir zafer kazanıldı. Bu özel günü siz gençlere bayram olarak armağan eden Atatürk aynı zamanda doğum günü sorulduğunda 19 Mayıs tarihini söylerdi. O yüzden 19 Mayıs bağımsızlık karakteri olan Türk Milleti’nin Atatürk önderliğinde yeniden doğuşudur.” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk’ün yolunda çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışan ve bu uğurda her türlü fedakarlığı yapan Prof. Dr. Türkan Saylan’ı da vefatının 10. Yılında saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkan hocanın büyük emek verdiği, yetiştirdiği kardelenlerin çağdaş yarınlar için umut olduğunu belirtti.

Başkan Gürün, “Denizden çöp toplayan tek Büyükşehir Belediyesiyiz”

Gençlik ve Çevre Şenliği’ndeki konuşmasına Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusunda önemli bir hassasiyet içerisinde olduklarını söyleyerek devam eden Başkan Gürün, “Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle çöp depone alanlarının eksik kısımlarını tamamlamak, mevcut çöp depone alanlarını rehabilite etmek ve o çöp depone alanlarından elektrik üretmek ile ilgili büyük çaba sarf ettik. Şu anda çöplerden elde ettiğimiz elektrik 34 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak nitelikte. Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaptığımız Otogarın çatısı tamamen elektrik panelleri ile dolu ve oradan elektrik üretiyoruz. Ayrıca Bodrum ilçemizde yapımına devam ettiğimiz otogarın çatısı da yine elektrik üretmek üzere paneller ile donatılacak. Denizden çöp toplayan tek Büyükşehir Belediyesi’yiz. Biz göreve geldikten sonra 2 tane çöp depone alanı yaptık. Menteşe ve Milas ilçelerimizde Katı Atık Düzenleme Tesislerimizi açarak faaliyete geçirdik. Ayrıca Menteşe, Milas ve diğer bölgelerde olan vahşi depolama alanlarının hepsini rehabilite ediyoruz. Bütün bu hassasiyetlerimiz çevreye olan saygımızdan.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği Cumhuriyeti geleceğe taşımak durumunda olduklarını söyleyen Başkan Gürün, çevre ve gençliğin olağanüstü önemli olduğunu, gençlerin çevre konusundaki hassasiyetlerinin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. Ayrıca Başkan Gürün, gençler ve kendini genç hissedenlerle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda her türlü zorluğu yeneceklerini ifade etti ve “Her şey çok güzel olacak” diyerek sözlerini tamamladı.