Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda sağlamak amacıyla “Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı” düzenledi.
Eşitlik odaklı bir yerel yönetim anlayışını kalıcı ve sistematik hale getirmeyi amaçlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çeşitli sivil toplum örgütleri, akademisyenler, meslek odaları ve kamu kurumu temsilcilerinin katıldığı geniş kapsamlı bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştay ile eylem planının daha kapsayıcı hale getirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki mevcut durumun değerlendirilmesi ve uygulanabilir çözümler üretilmesi hedefleniyor.
Çalıştay Atölye Çalışmaları ile Pekişecek
Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı 12 Şubat Çarşamba günü saat 09:30’da Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Çalıştay atölye çalışmaları, çözüm önerileri ve değerlendirme oturumu ile tamamlanacak.
Tüm Kurumlardan Katılım
Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya Kadın Koalisyonu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi, çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediyeleri, Muğla Barosu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi, bu eylem planı ile kadın dostu ve eşitlik temelli bir yerel yönetim anlayışını kurumsal hale getirmeyi amaçlıyor.
Dr.Özge Demirel, “Başkanımızın Öncülüğünde Muğla’yı Daha Eşit Bir Kent Yapacağız”
Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı’nda konuşan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Dairesi Başkanı Dr. Özge Demirel, “Cinsiyet eşitliğinin hayatın her alanında tesis edilmesi için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam ediyoruz. İlk günden itibaren bu alanda çalışmalarımızı yaparak hizmetlerimizin sayısını artırdık. 2025-2027 yıllarını kapsayacak Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP), Muğla'yı herkes için eşit, yaşanası bir kent haline getirmenin yol haritasını oluşturmayı amaçlamaktadır. Yerel Eşitlik Eylem Planı, Muğla'da toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda mevcut durumu anlamayı sağlayacak. Toplumsal cinsiyete ve çeşitliliğe dayalı verileri, bunların incelenmesini ve buna bağlı olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine dair sorunların, ihtiyaçların, beklentilerin tespitini, bunların çözümüne, karşılanmasına yönelik hedeflerin geliştirilmesini, öncelikli alanların belirlenmesini sağlayacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Muğla Pilot Bölge Oldu
Çalıştayın açılış esnasında konuşan Daire Başkanı Dr. Özge Demirel, “Konuk evimiz ve kadın politikalarında ortaya koyduğumuz somut çalışmalar sonucunda TBB ve BM işbirliğinde gerçekleştirilen ve AB tarafından fonlanan Kadın Dostu Kentler Programına pilot bölge olarak seçildik. Bu haberi sizlerle Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir gurur ve onuru olarak paylaşıyorum.” müjdesini paylaştı.
Başkan Aras,“Herkesin Eşit Haklara Sahip Olduğu Bir Muğla İçin Çalışıyoruz”
Muğla’nın her alanında eşitlikçi bir anlayışla çalışacaklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden beri eşit bir Muğla için çalışıyoruz. Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı da bu çalışmalardan biri. Kentin tüm politikalarında eşitliğin hâkim olması gerektiğinin farkındayız. Biz sadece kurum içerisinde bir eşitlik sağlamakla uğraşmıyoruz, tüm kentte buna uygun çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Yalnızca Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız ile değil tüm dairelerimizle buna uygun çalışmalar planlıyoruz. Bütün yaptığımız işlere eşitlik çerçevesinden bakmak zorundayız. Yolu, parkı, ulaşımda projeler yaparken herkesi eşit olarak değerlendirip bu açıdan herkese uygun projeler yapmalıyız.” açıklamalarında bulundu.