Meclis Canlı

Zurnazen Festivali sanatçılarından Başkan Gürün’e ziyaret


02.09.2019


Uluslararası Zurnazen Festivali’ne katılacak sanatçılar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5.sini düzenleyeceği dünyada ve Türkiye’de ilk olan Zurnazen Festivali’ne katılan sanatçılar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 5.Uluslararası Zurnazen Festivali’ne bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan, Makedonya, Mısır, Tayvan’dan 6 sanatçı, ülkemizin farklı şehirlerinden de 7 sanatçı katılacak. Konuk sanatçı olarak da festivalin 4 gününe TRT Sanatçısı Cafer Nazlıbaş, festivalin üçüncü günü Menteşe ayağına da klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici katılacak. 4 gün sürecek festivalin ilk günü Milas ilçesinde yapılacak. Festival öncesi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret eden sanatçılar Zurna Festivali’ni ilk düzenlendiği günden itibaren dikkatle takip ettiklerini ve Muğla’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Uluslararası Zurnazen Festivali’nin sanat yönetmeni Ünal Yürük’de çok değerli isimlerin 5.Uluslararası Zurnazen Festivali için Muğla’da buluştuğunu, herkesi 4 gün farklı ilçelerde düzenlenecek müzik şölenine beklediklerini söyledi. Festivale konuk sanatçı olarak katılan TRT sanatçısı Cafer Nazlıbaş’da Zurna üstatlarının Muğla buluşmalarını yakından takip ettiğini, bu yıl bu organizasyonun içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Gürün; “Farklı coğrafya ve kıtalardan sanatçılar Zurnazen Festivalimiz ile aynı sahnede buluşturuyor, mesafeler kısaltıyor, kültür köprüleri kuruyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sanatın, müziğin, kültürün bir araya getirici, birleştirici özelliğini Zurna Festivali ile 5 yıldır Muğla’da yaşadıklarını, Muğla’nın “Zurna” enstrümanını kendi kültürü ile yorumlayan, ona bir nevi hayat veren sanatçılara ev sahipliği yaptığını söyledi. Başkan Gürün; “Zurna ve davul kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Düğünlerimizde, asker uğurlamalarımızda, Ege’nin zeybeğinde, kültüründe davul ve zurna hep vardır. Müziğin evrenselliği gibi Zurna enstrümanı da farklı coğrafyalarda farklı kültürlerin bir parçası olarak varlığını devam ettiriyor. Zurnazen Festivali’mizle bu ortak değerimize hayat veren sanatçılarımızı Muğla’mızda buluşturuyoruz. Yöresel kıyafetleri, farklı melodileri ile bizlere unutulmaz 4 gün yaşatacak sanatçılarımıza festival öncesi ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.