Bütçe ve Mali Kontrol Şube Müdürlüğü

Yücel KILINÇ

Bütçe ve Mali Kontrol Şube Müdürü

Özgeçmiş

20.10.1986 tarihinde Yatağan’da doğdu. İlköğretimi Muğla lise hayatını ise Aydın'da tamamladı. 2003 Yılında İncirliova Çok Programlı Lisesinden 2008 yılında ise Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Muğla Belediyesinde memuriyet hayatına başladı.2010-2014 yılları arasında Muğla Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2014-2015 Yılları arasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlıkların birimlerinde memur kadrosunda ve 2015 Yılından itibaren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Şube Müdürlüğünde Şef olarak çalışmıştır. Şubat 2017 itibaren Muğla Büyükşehir Belediyesi Bütçe ve Mali Kontrol Şube Müdür olarak görevini sürdürmektedir.

Yücel KILINÇ Evli ve bir çocuk babasıdır.

Bütçe ve Mali Kontrol Şube Müdürlüğü’nün Görevleri

Bütçe ve raporlama fonksiyonu kapsamında aşağıda sayılan görevler Bütçe ve Mali Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirilir. İlgili birim tarafından hazırlanan Stratejik Plan ve Performans Programlarını dikkate alarak mali yılı ve izleyen iki yılı da kapsayacak şekilde İdarenin bütçesini hazırlamak, İdarenin Ayrıntılı Harcama Programını hazırlamak, İdarenin Finansman Programını hazırlamak, Bütçe işlemlerini gerçekleştirmek ve kayıtlarını tutmak, İlgili harcama birimlerince düzenlenen ihale onay belgesi ve harcama talimatı belgesine dayanılarak ödeneğin kontrolünü yaparak onay numarası vermek, ilgili birimlere gönderilmesini sağlamak, Bütçe uygulama sonuçlarını raporlamak, sorunları önleyici ve etkililiği artırıcı tedbirler üretmek, İdarenin gelir, gider, varlık ve yükümlülüklerine ilişkin malî karar ve işlemlerinin; İdare bütçesi, bütçe tertibi, kullanılabilir ödenek tutarı, harcama programı, finansman programı, merkezi yönetim bütçe kanunu ve diğer malî mevzuat hükümlerine uygunluğu ve kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması yönlerinden kontrolünü yapmak, İdare harcama birimlerinin kanunlara ve diğer düzenlemelere uygun olarak faaliyet göstermesi konusunda danışmanlık yapmak, İdare harcama birimlerinde uygulanacak İç kontrole ilişkin standartlar hazırlamak, Amaçlar ile sonuçlar arasındaki farklılığı giderici ve etkililiği artırıcı tedbirler önermek, İdarenin iç kontrol sisteminin kurulması, standartlarının uygulanması ve geliştirilmesi konularında çalışmalar yapmak,  Malî konularla ilgili mevzuatın uygulanması konusunda üst yöneticiye, harcama yetkililerine ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanı’na gerekli bilgileri sağlamak ve danışmanlık yapmak, İdarenin harcama birimlerinde tereddüt oluşturan mali karar ve işlemler hakkında görüş bildirmek, Başkanlıkça gerekli görülmesi halinde mali konulardaki düzenleme ve kararların İdare harcama birimlerince uygulanması hususunda açıklık getirici ve yönlendirici yazılı bilgilendirmeler yapmak, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun Mali Hizmetler biriminin görevlerinin sayıldığı 60. maddesindeki iç kontrol sisteminin bir unsuru olan harcama öncesi ön mali kontrolü, mali hizmetler birimi yöneticisi adına yürütmek, Ön mali kontrole tabi harcama konusunun, idarenin bütçesi, bütçe tertibi, kullanılabilir ödenek tutarı, harcama programı, finansman programı, merkezi yönetim bütçe kanunu ve diğer mali mevzuat hükümlerine uygunluğu ve kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması yönlerinden kontrolünü sağlamak, Yönetim dönemi hesabını hazırlamak.

Tel                  : 0 (252) 214 07 00 / (2153)

Web                : www.mugla.bel.tr

E-posta           : yucelkilinc@mugla.bel.tr