Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı
Daire Başkanlığımızca;
amacıyla çalışmalar yürütülmektedir.
Daire Başkanlığımız;
a) Çevre Şube Müdürlüğü
b) Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü
c) Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü
d) Hafriyat ve Denetim Şube Müdürlüğü
e) İdari ve Mali İşler Şefliği
olmak üzere 4 Şube ve 1 Şeflikten oluşmaktadır.
İhale ilan metni için tıklayınız...
Yarışmanın teknik şartnamesi için tıklayınız..
Su tasarrufu broşürü için tıklayınız..
Şartname için tıklayınız..
Başvuru formu için tıklayınız..
Firma isimleri ve telefon numaraları için tıklayınız...
“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DURDURABİLİRSİN”
Temalı Enerji Azaltımı Yarışması
Büyükşehir Belediyemizce yürütülmekte olan ve AB tarafından finanse edilen İklim Değişikliği Azaltımı Projesi kapsamında “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DURDURABİLİRSİN” temalı enerji azaltımı yarışması düzenlenmektedir.
Yarışma ile; vatandaşlarımızda enerjinin etkin ve verimli kullanımı konusunda farkındalık oluşturulması, konutlarda gereksiz enerji tüketiminin azaltılması, katılımcıların uygulamış olduğu tasarruf tedbirleri ile elde ettikleri kazancın diğer kesimlere de örnek teşkil etmesi amaçlanmaktadır.
Yarışma ile ilgili başvurular posta yolu ile veya elden şartnamede belirtilen adrese yapılabilecektir. Yarışma ile ilgili dökümanlara ve şartnameye linkten ulaşılabilecektir.
Teknik şartname için tıklayınız...
Başvuru formu için tıklayınız...
İlimiz Bodrum ilçesi genelinde evsel nitelikli katı atıklar (çöpler) vahşi olarak depolanmaktadır ve ilçe genelinde düzenli depolama tesisi mevcut değildir. Bu nedenle vahşi çöp depolama sahaları gerek insan, gerek çevre sağlığına zarar verecek yangın, toz, koku, bulaşıcı hastalık, haşere, sinek ve kirlilik oluşumu gibi risklere sebep olmaktadır.
Bodrum Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Projesi çalışmalarıyla ilgili olarak; 20/01/2012 tarih V.737 karar numarası ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı, 08/09/2015 tarih ve E.11281 sayılı yazı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Uygulama Projelerinin onayı,10/09/2015 tarih ve 6 sayı ile Bodrum Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin imar durum onay belgesi ve imar durum onay belgesi onay aşamasında ilgili kurumlardan uygun görüşler, proje alanı için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden 30/11/2015 tarihli olur ile Kesin İzin Oluru alınmış; 330 gün süreli yapım işi ihalesi 16/02/2016 tarihinde, yüklenici firma ile sözleşme 06/04/2016 tarihinde, yüklenici firmaya yer teslimi 18/04/2016 tarihinde Büyükşehir Belediyemizce yapılmıştır.
2017 Mart ayı sonunda inşaatının tamamlanıp işletmeye alınması planlanan Bodrum Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Büyükşehir Belediyemize tahsis edilen proje alanında bulunan ağaçların Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından temizlenmeyip, tarafımıza teslim edilmemesi nedeniyle yapım işlerine başlanamamaktadır.
Proje kapsamında ilk etapta depolama (lot) alanları, sızıntı suyu arıtma tesisi, tesis ulaşım yolları, kantar ve idari binalar yapılacaktır. Projenin 2. etabında ise entegre katı atık bertarafı anlayışıyla ekonomik açıdan değeri olan ve geri dönüşümü mümkün olan ambalaj atıklarının ayrıştırıldığı ön işlem tesisi, katı atık içerisindeki metan gazından elektrik enerji elde edilmesi için biyogaz tesisi ve yine evsel katı atık içerisindeki biyobozunur kısımdan gübre olarak faydalanılabilmesi için kompost tesisinin yapılacaktır.
Proje kapsamında ayrıca Bodrum ilçe genelinde 2 ayrı yere aktarma istasyonu yapılarak, ilçe genelinde oluşan katı atıkların toplanarak tesise taşınması sağlanacaktır. Bodrum katı atık düzenli depolama tesisinin hayata geçirilmesi ile de ilçe genelinde mevcut olan ve çevre ve insan sağlığı açısından risk teşkil eden vahşi depolama sahalarının rehabilitasyonu gerçekleştirilecektir.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum Torba Mevkii'nde 4 Mayıs 2016 tarihinde saat 14.00'te yapılması planlanan Hafriyat Atıklarının Geri Kazanımı Tesisi Açılışı olumsuz hava şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Halkımıza duyurulur.
Aşağıda tahmini bedeli, geçici teminat tutarı, aylık sabit kira bedeli ve aylık cirodan alınacak minimum pay oranı belirtilen, Muğla Büyükşehir Belediyesinin hüküm ve tasarrufu altındaki Menteşe İlçesi, Akkaya Mahallesi, Sarıotluk Mevkii’nde bulunan Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi sahasında Muğla Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi yapılacak azami 1.446 m2 taşınmaz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre “Açık Teklif Usulü” ile “Muğla Büyükşehir Belediyesi 1 Nolu Hizmet Binası Meclis Salonu”nda 21/04/2016 Perşembe saat 14:00 ‘de İhale Komisyonu (Encümen) huzurunda ihale ile kiralanacaktır.
Geçici Teminat Tutarı: 17.280 TL (ON YEDİ BİN İKİ YÜZ SEKSEN TÜRK LİRASI)
Aylık sabit kira bedeli: 15.000 TL (ON BEŞ BİN TÜRK LİRASI)
Aylık cirodan alınacak minimum pay oranı: %13
GERÇEK KİŞİLERDEN:
TÜZEL KİŞİLERDEN:
MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
Geçici Teminat Tutarı: 20.850 TL(YİRMİ BİN SEKİZ YÜZ ELLİ TÜRK LİRASI)
Geçici Teminat Tutarı: 14.670 TL (ON DÖRT BİN ALTI YÜZ YETMİŞ TÜRK LİRASI)
Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatı Yapım İşi Kontrolörlüğü ve Denetimi İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilen 'Düzenli Depolama Tesislerinin Denetimine İlişkin Olarak Yetkilendirilmiş Denetim Firması' veya 12.05.2015 tarihli ve 29353 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Su Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından verilen 'Su Yapıları Yetkili Denetim Firması' Belgesi.
Düzenli Depolama Tesisi İnşaatı Kontrolörlüğü; Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi İnşaatı Kontrolörlüğü; Baraj, Gölet Yapım İşi Kontrolörlüğü benzer iş olarak kabul edilecektir.
11.06.2011 Tarih ve 27961 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliğinde yer alan (AXVI. GRUP: ENDÜSTRİYEL TESİS İNŞAATLARI) kabul edilecektir.
Geçici Teminat Tutarı: 20.850 TL (YİRMİ BİN SEKİZ YÜZ ELLİ TÜRK LİRASI)
Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Şube Müdürü
Özgeçmiş
1986 yılında Bulgaristan’da doğan Erdal VATANSEVER, 2009 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Denizli’de atık yönetimi konusunda özel sektörde çalıştıktan sonra, 2010 yılında Manisa Alaşehir Belediyesi’nde çevre mühendisi olarak göreve başladı. 2016 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında çevre mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2017 yılında Atık yönetimi şube müdür vekili olarak görevini yürütmektedir.
Atık Yönetimi Şube Müdürlüğünce;
çerçevesinde;
iş ve işlemleri yürütülmektedir.
Çevre Yönetim ve İklim Değişikliği Şube Müdürü
1984 yılında Muğla ili Milas ilçesi doğumlu olan Aylin AYDIN ERTOP, İlk ve orta öğrenimini İlimiz Milas ilçesinde tamamlayarak, 2003 yılında Milas Anadolu lisesinden ve akabinde 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılında Bodrumda deniz suyu arıtma sistemleri üzerine faaliyet gösteren özel bir firmada çalışma hayatına başlamıştır. Ardından 2010 yılında İlimiz Bodrum ilçesinde bulunan mülga Bitez Belediyesinde çevre mühendisi olarak göreve başlamış ve 20014 yılına kadar gürültü kontrolü, arıtma tesisi ve çevre birimi sorumlusu olarak görev yapmıştır. 2014 yılından itibaren ise Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında Çevre Şube Müdürü Vekili olarak görevini yürütmektedir.
Çevre Şube Müdürlüğünce;
Hafriyat ve Denetim Şube Müdürü
1984 yılında Muğla‘nın Fethiye İlçesinde doğan Ali Ekmel KELOĞLU Lisans eğitimini 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini ise 2014 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Muğla‘da Krom Ocak işletmeciliği ve Cevher Zenginleştirme konularında özel sektörde çalıştıktan sonra, 2011 yılında Muğla İl Özel İdaresinde Maden Mühendisi olarak göreve başladı. 2014 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğünde mühendis olarak görev yapmış, 2017 yılından itibaren de Hafriyat ve Denetim Şube Müdür Vekili görevini yürütmektedir.
Hafriyat ve Denetim Şube Müdürlüğünce;
Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğince:
Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının;
İş ve işlemlerin yürütülmesinde sorumluluk ve yetkimiz çerçevesinde çalışılmakta, çalışmaların en iyi şekilde yürütülmesi amacıyla halkın ve atık üreticilerinin bilinçlendirilmesi adına çalışmalar Şube Müdürlüğümüzce yürütülmektedir.
Ruhsat ve Denetim Şube Müdür V.
Zinnet ÇOBAN, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 1993 yılında mezun oldu. Özel sektörde Üçhan Ltd.Şti.'inde Kalite Kontrol Mühendisi, Dardanel AŞ.'de Kalite Şefi, Medsa AŞ.'de Kalite Güvence Müdürü görevlerinde bulundu. 1999 yılında girdiği Devlet Memuriyet Sınavı sonrasında sırasıyla Kocaeli İl Sivil Savunma Müdürlüğünde, Köyceğiz Sivil Savunma Memurluğunda ve Muğla İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde Sivil Savunma Memuru olarak çalıştı. 2010 yılında İl Özel İdaresine naklen atanarak Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünde çalışmaya başladı.
2014 yılında 6360 Sayılı Yasa ile Muğla İl Özel İdaresinin tüzel kişiliğinin kaldırılmasından sonra Muğla Büyükşehir Belediyesinde Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğünde görevlendirildi. Kasım 2015 tarihinden itibaren Ruhsat ve Denetim Şube Müdür Vekili olarak görevine devam etmektedir.
1971 yılında doğdu. Evli ve bir çocuk annesidir.
Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğünce;