TR
|
EN
Live Stream

Osman Can YENİCE
Genel Sekreter Yardımcısı

Ethem USLUOĞLU

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı 

Daire Başkanlığı Görevleri ve Genel Bilgileri

Daire Başkanlığımızın görevi “Belediyenin bilişim hizmetleri ihtiyacına cevap vererek, sürekliliği olan yazılımsal ve donanımsal çözümler üretmek, bu amaçla yeni bilişim teknolojilerini belediyeye kazandırmak,  belediye birimlerinin hizmetine sunmak ve güncel tutulmasını sağlamaktır.

Daire Başkanlığımızda görev yapmakta olan 4 Şube Müdürlüğü vardır.

Yazılım Şube Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi birimleri ile iş birliği yaparak, yazılım sistemlerini kuran, işleten, bakım ve onarımlarını yapan veya yaptıran, eğitimini ve kullanıcı desteğini veren, Belediye Otomasyon Sistemi veri tabanı ile farklı veri tabanı kullanan sistemlerin birbirleriyle haberleşmelerini organize eden ve işletimini sağlayan, Belediye Web ve intranet sayfalarını hazırlayan, yayınını yapan, geliştiren ve işleten, vatandaşlarımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet verilmesini sağlamak amacıyla yeni teknolojileri takip ederek, vatandaş odaklı uygulamaları araştıran, geliştiren ve işleten (koordinasyonu sağlayan) birimdir 

Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü, kablolu ve kablosuz iletişim sistemlerinin kurulması, işletilmesi ve teknolojiye uygun bir şekilde güncellenmesini sağlamak; benzer şekilde belediye birimlerinde kullanılmakta olan bilgisayar ağını kurmak, güvenliğini sağlamak ve işletmekle görevlidir. Ağda yer alan tüm cihazların ve pasif ağ elemanlarının kurulması ve işletilmesi yine Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğümüzce yürütülmektedir.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, ulusal ve uluslararası belirlenmiş standartlara uygun olarak Kent Bilgi Sisteminin bir parçası olan Coğrafi Bilgi Sistemlerini kurmak,  işletmek, veri bütünlüğünü ve güvenliğini sağlayarak belediye birimlerine hizmet sunmakla görevlidir. Bu hizmeti sunarken, mekânsal bilginin üretilmesini, denetlenmesini, ilgili birim ve kurumlar arası koordinasyon ile yaygın bir şekilde paylaşılmasını sağlayarak; planlama, yatırım ve denetim faaliyetleri ile kamu hizmetlerinin doğru, daha hızlı ve daha kaliteli yapılmasına katkı sağlamayı ilke edinmiştir.

Yönetim Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü; Belediye birimlerinin etkili, verimli çalışmaları için Belediye Otomasyon Sistemi yazılımı ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kurulmasını ve işletilmesi sağlamak. Sistemin ihtiyaç duyduğu verinin tespitini yapmak, veriyi elde edilmesi ile ilgili gerekli yöntemleri hazırlamak, ilgili birimle çalışmak, gerekli koordinasyonu kurmak, teknik destek sağlamak, gerekli ise saha çalışmasını yapmak, yaptırmak veya destek sağlamak. Belediyenin Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kurulması ve işletilmesi konusunda görevli birimle çalışmak ve bu sistemin veri bütünlüğünü korumak ve ilgili birimleri koordine etmek. Belediye Otomasyon Sisteminin devamlılığını, veri bütünlüğünü korumak. Kurumumuzca kullanılan dış kaynak yazılımları (Servis entegrasyonu gerektirmeyen Paket Programlar) söz konusu olduğunda, ilgili yazılımın takibini ve temini sağlamak. Kurumumuzun KVKK ile ilgili süreçleri mevzuata, plana, programlara ve standartlara uygun olarak takip etmek ve işletilmesini sağlamak. 

 

Tel : 0 252 214 07 00
Web : www.mugla.bel.tr
E-Posta : bt@mugla.bel.tr, bim@mugla.bel.tr

Cihan ŞAHİN

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı

Demircan KOÇ

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının görev ve sorumlulukları;

  1. Kamulaştırma yapılacak yerlerin kamulaştırma işlem dosyalarını hazırlamak ve ilgili birimlere göndermek,
  2. Belediye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için, yollar, çocuk bahçesi, park, yeşil alan vb. yerlerin, ilgili mevzuat gereğince, kamulaştırma işlemlerini takip etmek,
  3. Kamulaştırma ile ilgili 5 yıllık imar programları hazırlamak,
  4. Kamulaştırma Kanunu uyarınca tebligat işlemlerini yürütmek, Kıymet Takdir Komisyonu ve Uzlaşma Komisyonunu kurmak,gerekli raporlama ve dosyalama işlemlerini tamamlamak,
  5. Meslek odaları ve Ticaret/Sanayi Odası vb. kuruluşlardan teknik veri desteği almak,
  6. Belediyeye ait kamulaştırma yoluyla elde edilen ve kullanımda olan alanların envanterini çıkarmak, Taşınmaz Mallar Şube Müdürlüğü ile koordinasyonu sağlamak ve verilerin sisteme girilmesi için Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına göndermek.
  7. Kamulaştırma sonucu belediye adına Tapu Müdürlüğünde tescili gereken taşınmazların teslim alınmasına yönelik işlemleri yapmak.
  8. Müdürlüğü ilgilendiren ve yargıya intikal edilen konular hakkında mahkeme veya hukuk müşavirliğince istenen bilgi ve belgeleri zamanında ve tam olarak hazırlayarak, iletmek.
  9. İlçe belediyeleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar tarafından yapılan, bilgi edinmek amaçlı başvurulara ilgili mevzuatta belirtilen süreler içerisinde cevap vermek.
  10. Kamu kurum ve kuruluşlarının, ilçe belediyelerinin ihtiyaç duyduğu alanıyla ilgili hususlarında bilgi ve teknik destek vermek.
  11. Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığına ait 6 aylık ve yıllık faaliyet raporları ve sunum çalışmalarını yapmak.
  12. Belediyeye ait işletme ruhsatı bulunan jeotermal sahalarda, termal turizmin ihtiyacı olan akışkanı temin etmek.
  13. Belediyeye ait işletme ruhsatı bulunan jeotermal sahaların rehabilitasyonunu sağlamak, uzun süre üretimini sağlamak için test çalışmalarını yapmak/yaptırmak.
  14. Belediyeye ait işletme ruhsatı bulunan jeotermal sahalarda termal işletmeler kurmak.
  15. Akışkanın uygun olması durumunda jeotermal enerji kaynaklarının elektrik üretimi, ısınma, seracılık, sağlık turizmi gibi alanlarda kullanılmasını sağlamak.
  16. Jeotermale dayalı Organize Sera Bölgesi oluşturmak.
  17. Jeotermal akışkanın kullanımından sonra re enjekte edilemeyen kısmının ve ya tamamının çevre kirliliğine neden olmayacak şekilde başka alıcı ortamlara gönderilmesini sağlamak.
  18. Jeotermal kaynakların kirlenmesini önlemek ve kaynakların korunarak daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesini sağlamak.
  19. Jeotermal akışkanın kullanımına verilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarını yerine getirmek.
  20. Jeotermal kaynaklarla ilgili toplumsal projeler oluşturmak.

Jeotermal suların tarım arazilerinin sulamasında kullanılmasının uygun olup olmadığına dair analizler yapmak/yaptırmak.