Meclis Canlı

2021 YILINDA TOPLU TAŞIMA VE HAVALİMANI ARAÇLARINDA UYGULANACAK YENİ ÜCRET TARİFELERİ BELİRLENDİ


12.03.2021


Ülke genelinde etkisini sürdüren Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle yolcu biniş sayılarındaki azalma, pandemi nedeniyle gelen yolcu kısıtlamaları, araçların bakım – onarımlarım ve amortisman gider maliyetlerinde yaşanan artışlar ve akaryakıt fiyatlarının dalgalanması, yıllık enflasyon artışı vb. hususlar toplu taşıma ücretlerinde zorunlu olarak düzenleme yapılmasını gerekli kılmıştır. Toplu taşıma esnafının ayakta kalabilmesi, sürdürülebilir ve maliyeti karşılanabilir toplu taşıma sisteminin tesis edilmesi maksadıyla, il genelinde ulaşım hizmeti sunan Belediye denetimindeki özel toplu taşıma araçları(ÖTTA), havalimanı hatları ile taksimetre tarifesi ve okul servis araçlarında uygulanacak ücret tarifeleri yeniden düzenlenmiştir.

25.02.2021 tarihinde düzenlenen UKOME Kurulu toplantısında; mevcut toplu taşıma ücret tarifelerinde düzenleme yapılarak yeniden belirlenmiştir. Bu kapsamda; Muğla İl genelinde uygulanan şehiriçi en kısa mesafe olan A Grubu Ücret Tarifelerinden, 3,25 TL olan elektronik kartlı sivil ücret tarifesi 3,75 TL olarak belirlenirken, indirimli (öğrenci) ücret tarifelerinde ise herhangi değişiklik yapılmayarak, 2,35 TL olan ücret tarifesi mevcut hali ile uygulanmaya devam edilmiş, taksimetre ücretleri ile okul servis ücretleri de mevcut ekonomik veriler göz önünde bulundurularak yeni belirlenen tarife yürürlüğe girmiştir. Bu doğrultuda, 5,00 TL olan taksimetre açılış ücreti 5,22 TL olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, Menteşe İlçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenicilerinin yoğun olarak kullanmış oldukları, “Kampüs Hattı”  öğrenci ücret tarifesinde de değişiklik yapılmayarak, 1,20 TL olarak uygulanmaya devam edilecektir. Belirlenen yeni toplu taşıma ücretleri ile havalimanı ücret tarifeleri 15 Mart 2021 tarihi itibariyle geçerli olacaktır.