Geleceğin Sporcuları Yetiştiriliyor (27.12.2016)

27.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine atletizm alt yapı eğitimleri verilmeye başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Menteşe ve Marmaris’te atletizm altyapı eğitimleri başladı. İki ilçede başlayan eğitimler Antrenörler Alev Yurduseven ve Can Küçükbilgili tarafından veriliyor.

Haftada dört gün olarak süren eğitimler Menteşe’de 70, Marmaris’te 45 sporcuyla gerçekleşiyor. Eğitimlerde koşu tekniği, kuvvet-dayanıklılık, sürat, hareketlilik ve beceri gibi kondisyonel özelliklerin belirlenmesi, düzeltilmesi ve geliştirilmesi hedefleniyor.

Sporun öneminden bahseden Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan ‘Menteşe ve Marmaris ilçelerimizde yaz spor okulları ile başlayan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra diğer ilçelerimizde de atletizm çalışmalarını başlatarak atletizm branşında ilimiz sporuna katkı vermeyi hedefliyoruz’ dedi.