Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Yetenek Sınavları Başlıyor

31.07.2018

“Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’na  öğrenciler alınacaktır”

BÖLÜMLER:

Türk Halk Müziği (THM)

Türk Sanat Müziği (TSM)

Türk Halk Dansları (THD)

Tiyatro

Bale

AÇIKLAMALAR:

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı

Eğitim süresi üç yıldır (Bale bölümü için bir yıl hazırlık + üç yıldır) , üç yılın sonunda başarılı olanlara katılım belgesi (sertifika) verilecektir. Öğrenciler haftada 10-12 saat ders göreceklerdir. Dersler hafta sonları ve hafta içi mesai saatlerinden sonra yapılacaktır. Derslere devam zorunluluğu vardır. Başvuruda bulunmak için herhangi bir eğitim düzeyinde olma (diploma, sertifika vb.) zorunluluğu yoktur.

Türk Halk Müziği Bölümüne 12 – 45 yaş arası (1973 – 2006 doğumlu) ve Türk Sanat Müziği bölümüne 15 yaş üzeri (2003 doğumlu)  herkes başvurabilecektir. (Bölümlerimizde enstrüman seçimi daha sonra belirlenecektir).

Türk Halk Dansları için 14 – 35 yaş aralığındaki (1983 - 2004 doğumlu ) herkes başvurabilir.

Tiyatro bölümü için 16 – 35 yaş aralığındaki (1983 - 2004 doğumlu) herkes başvuruda bulunabilir.

Bale bölümü için 7 – 10 yaş aralığındaki (2008 – 2011 doğumlu) başvurular kabul edilecektir.

SINAV İÇERİKLERİ:

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği bölümleri giriş sınavı:

1. Tek ses tekrarı: Adaylardan piyanodan çalınacak tek bir sesi duyarak tekrar etmesi istenecektir.
  2. Çift ses tekrarı: Adaylardan piyanodan aynı anda çalınacak iki sesi duyarak ayrı ayrı tekrar etmesi istenecektir.
  3. Ezgi tekrarı: Adaylardan piyanodan çalınacak bir ezgiyi (melodiyi) duyarak tekrar etmesi istenecektir.
  4. Ritim tekrarı: Adaylardan masaya kalemle vurularak çalınan bir ritmi duyarak tekrar etmesi istenecektir.

Türk Halk Dansları bölümü giriş sınavı:

2. Ritim tekrarı: Adaylardan, jüri tarafından masaya kalemle vurularak çalınacak ritmin tekrarı istenecektir.
  3. Hareket Algı Tespiti: Adaylar sınav jürisi tarafından gösterilen hareket biçimlerini tekrar edecektir.
  4. Adaylardan kendi belirledikleri Türk Halk Dansları yörelerinden birisini sergilemesi istenecektir. Sergiledikleri yöreyle ilgili sorular sorulup bilgi ölçümü yapılacaktır. Yapacakları sunumun müzikleri aday tarafından sağlanacaktır (Flash bellek, cd, telefon).
  5. Adayların sınava, hareket etmelerini engellemeyecek giysilerle katılmaları ve özellikle spor ayakkabı veya jimnastik pisisi kullanmaları gerekmektedir.

Tiyatro bölümü giriş sınavı:

1. Adaylar kendi seçecekleri iki farklı tiyatro oyunundan (komedi, dram),birer tiradı ezberleyerek oynayacaklardır.
  2. Adaylara sergileyecekleri tiradların ait olduğu oyunların yazar ve dönem bilgileri hakkında sorular sorulacak, tiyatro kültürü ve ilgi düzeyi ölçülecektir.
  3. Adaylar sınav jürisi tarafından verilecek doğaçlamaları yapacaktır
  4. Adayların Ritim ve senkron uyumlarına bakılacaktır.
  5. a) Tek ses tekrarı: Adaylardan piyanodan çalınacak tek bir sesi duyarak tekrar etmesi istenecektir,

b) Çift ses tekrarı: Adaylardan, piyanodan aynı anda çalınacak iki sesi duyarak ayrı ayrı tekrar etmesi istenecektir.

6.    Adayların hareket etmelerini engellemeyecek giysilerle katılmaları ve özellikle spor ayakkabı                                                           kullanm  kullanmaları  gerekmektedir.

Bale bölümü giriş sınavı:

1. Adayların bale dansçılığı için uygun fiziki özelliklere sahip olması gerekmektedir.
  2. Adayların artistik ifade zenginliği olması gerekmektedir.
  3. Adayların ritim ve senkron uyumlarına bakılacaktır.
  4. Tek ses tekrarı: Adaylardan piyanodan çalınacak tek bir sesi duyarak tekrar etmesi istenecektir.
  5. Sınava gelen çocukların mayo ya da bale yapmaya uygun rahat kıyafetler giymesigerekmektedir.

Sınav Yeri                  : Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi

Son başvuru tarihi  : 21.09.2018 Cuma

Sınav Gün ve Saatleri:

Bale Bölümü sınavı                          : 22 Eylül 2018 / saat 10:00

Tiyatro Bölümü sınavı                     : 23 Eylül 2018 / saat 10:00

Türk Halk Müziği Bölümü sınavı    : 24 Eylül 2018  /saat 17:30

Türk Sanat Bölümü sınavı               : 25 Eylül 2018 / saat 17:30

Türk Halk Dansları Bölümü sınavı  :26 Eylül 2018 /saat 17:30

Başvuru Belgeleri:

1. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  2. İki adet vesikalık fotoğraf (Son bir yıl içerisinde çekilmiş olmalı)
  3. 18 yaşından küçük adaylar için velisinden (Velisi bulunduğum aday öğrencinin Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sınavlarına girmesi, kazandığı takdirde kayıt işlemlerinin yapılması, öğrenci olarak ders ve etkinliklere katılması tarafımca uygundur; veli ismi, iletişim bilgileri, imza) uygunluk dilekçesi alınması.
  4. Aile hekiminden alınacak sağlık raporu

Başvurular Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Konservatuvar birimi büro personeline  yapılacaktır.