Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi Kapsamında Toplu Taşıma Sefer Hareket Saatlerine İlişkin Bilgi Notu

29.04.2021

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 24.04.2021 tarihli ve 7576 sayılı “Tam Kapanma Tedbirleri” konulu Genelgesi kapsamında; Covid-19 virüsünün toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürüle bilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının %50’sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya geçileceği, temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında olduğu belirtilmiştir.

Bu doğrultuda, kısıtlama muafiyet kapsamında bulunan özel ve kamu kurumu çalışanlarının ulaşımlarının sağlanması maksadıyla, ilçeler arası ve ilçe merkezlerinde ulaşım hizmeti sunan belediyemiz ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarının (ÖTTA) sefer hareket saatleri; 30.04.2021 tarihinden itibaren uygulanacak şekilde mesai giriş - çıkış saatleri göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet verilmeyecek şekilde azami ölçüde planlanmış olup, belediyemiz güncel sefer hareket saatlerine www.mugla.bel.tr/hizmetler/otobus-sefer-saatleri/ web adresimizden ulaşılabilmektedir.