Meclis Canlı

100 Yaş Evi 1 yaşında


09.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin  60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla yaşlı lokali olarak geçtiğimiz yıl hizmete sunduğu ve 746 üyenin aktif olarak yararlandığı Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde 90’ın üzerinde etkinlik gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin  60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla yaşlı lokali olarak tasarladığı Nilüfer Caner 100 Yaş Evi, 1 yaşına girdi.

Geçtiğimiz yıl Menteşe ilçesinde açılışı gerçekleştirilen Nilüfer Caner 100 Yaş Evi, 60 yaş üstü ve üzeri tüm vatandaşların bir araya gelerek sohbet edebilecekleri, yeni dostluklar kurabilecekleri sosyal aktivitelerini arttırabilecekleri bir merkez olarak hizmet veriyor. Ayrıca 100 Yaş Evi’nin diğer ilçelerde de hayata geçirilmesi planlanıyor.

746 üye aktif olarak yararlanıyor

Ana amacı 60 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımının sağlanması ve üretkenliğinin devam ettirilmesi olan 100 Yaş Evi’nden 746 üye aktif olarak yararlanıyor. 100 Yaş Evi’nin içerisinde sohbet, televizyon, okuma, oyun, dinlenme ve teknoloji odasının yanı sıra resim, ahşap, boyama, mozaik gibi hobi çalışmalarının yapılabileceği atölyeler de bulunuyor. Hafta içi her gün hizmet veren 100 Yaş Evi’nde sağlık personeli tarafından belirli günlerde üyelerin kan şekeri ve tansiyon ölçümleri de yapılıyor. 

Bugüne kadar 90’ın üzerinde etkinlik gerçekleştirildi

Hizmetleri ile il genelinde beğeni toplayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde bugüne kadar 90’ın üzerine etkinlik gerçekleştirildi. Sadece 60 yaş üstü vatandaşların değil, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin de buluşma noktası olan 100 Yaş Evi’nde Dil Kulüpleri (İngilizce, Fransızca ve Rusça), Resim Atölye Çalışmaları (Resim, Heykel ve Seramik), Geleneksel Sanat Atölye Çalışmaları (Ebru, Minyatür), El Sanatları (Dikiş, Nakış ve Kanaviçe), Film Gösterim Günleri, Kültür Gezileri, Alzheimer ve Demans Hastalıkları Üzerine Söyleşiler,  Satranç, Dama ve Tavla Turnuvası gibi etkinlikler düzenleniyor.

100 yaş evi üyelerinden Başkan Gürün’e tebrik ve teşekkür ziyareti

31 Mart Mahalli İdariler Genel Seçimlerinden başarı ile çıkarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve 5 yıl daha Muğla’ya hizmet edecek olan Dr. Osman Gürün’e Nilüfer Caner 100 Yaş Evi üyeleri tarafından tebrik ve teşekkür ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında Başkan Gürün’e Muğla’ya yaptığı hizmetler ve 100 Yaş Evi projesi için teşekkür eden üyeler, ayrıca hobi atölyesinde kendilerinin yaptığı Muğla manzarası tablosunu da Başkan Gürün’e hediye etti.