Meclis Canlı

100 Yaş Evi Törenle Hizmete Girdi


03.04.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi,  60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturduğu 100 Yaş Evini yapılan törenle açtı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarının sağlanması amacıyla yaşlı lokali olarak tasarladığı ve konukların kaliteli zaman geçirebilecekleri sosyal ve kültürel gelişim faaliyetleri, sağlıklı yaş alma ve yaşlılık eğitim programlarının yanı sıra danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir mekân yaratılması amacıyla tasarladığı 100 Yaş Evi, yapılan törenle hizmete girdi.

Törene katılan ve konuşma yapan Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, böyle bir tesisi kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkürlerini iletirken, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ise Muğla’nın uzun ömürlü insanların olduğu bir kent olduğunu, böyle bir alanın da bölgeye kazandırılarak güzel bir hizmetin de sunulduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

Gürün: “Burası yaşanmışlıkla yeni yaşam arasında bir köprü”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise konuşmasında “100 yaş evi Muğlamız için önemli. Burası sevgili hocamız rahmetli Nilüfer Caner’in belediyeye yaşlılar için bağışladığı mekandır. Bizde bu güne kadar hep o amaç ve sağlıkla ilgili hizmetler için kullandık. Bu dönemde de huzur evimiz olduğu için yaşlılarımız ile ilgili böyle bir projeyi hayata geçirdik. Kendi arkadaşlarımız özgün halini koruyarak buranın projesini çizdiler. Burası sadece yaşlılarımızın geldiği bir tesis olmayacak. Burada toplumun her yaştan kesimi buluşacak. Yaşlılarımız sadece kendi yaşıtlarıyla değil bu tesisimizde her yaştan vatandaşımızla birlikte olacak, paylaşacak, orada dede torun, nine torun, baba oğul  ilişkisi kuracak. Onlardan hikayeler dinleyecekler ve bu hikayeler toplumsal hafızaya kaydedilmiş olacak. Muğlamızda yaşlılarımız mutlu, ömürleri uzun ve herkesin yüzü gülüyor. Çünkü Muğla özgürlükler kenti. Herkes istediği gibi yaşayabiliyor. İstediği gibi düşünebiliyor, istediği gibi konuşabiliyor, giysisi kendine has olabiliyor. Kimse bu durumlarda kötü davranmıyor, sadece farklılık olarak görüyor ve kimse kimsenin özel hayat ve alanına müdahale etmiyor. Bu büyük bir zenginlik. 100 Yaş Evi bu düşündüğümüz şekilde eski yaşanmışlıkla yeni yaşamın arasında bir köprü. Bize çok şeyler veren ve borçlu olduğumuz yaşlılarımızı burada yine huzur içinde, geleceğe başka hedeflerle yürüyen toplumun bireyleri olarak yaşatmayı amaçlıyoruz. Belki ileride daha başka alanlar yaratacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel mekanın açılışında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ana amacı yaşlı vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımının sağlanması ve üretkenliğinin devam ettirilmesi olan proje kapsamında oluşturulan evdeki hizmetlerden 60 yaş ve üzeri vatandaşlar faydalanabiliyor. Evin içerisinde sohbet, televizyon, okuma, oyun, dinlenme ve teknoloji odasının yanı sıra resim, ahşap, boyama, mozaik gibi hobi çalışmalarının yapılabileceği atölyeler de bulunuyor. Hafta içi her gün hizmet verecek olan 100 Yaş Evi’nde üyelerin belirli günlerde şeker ve tansiyon ölçümleri de yapılacak.