Meclis Canlı

100 Yaş Evi üyelerine Antik Kent turu


21.11.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturularak geçtiğimiz Nisan ayında faaliyete başlayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde kültür turları etkinlikleri devam ediyor.

Kültür turları etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 100 Yaş Evi üyelerinin istek ve talepleri doğrultusunda Milas ilçesine gezi düzenlendi. İlk durak olarak Milas ilçe merkezini gezen üyeler, ardından Gümüşkesen Anıtı, Baltalı Kapı, Çöllüoğlu Hanı ve Milas Belediyesi Turhan Selçuk Karikatür Evini gezdiler. Daha sonra gezilerine Labranda Antik Kentinde devam eden üyeler, buradan sonra Herakleia (Latmos) Antik Kenti ve Bafa Gölünü ziyaret eden üyeler gezilerini tamamladılar.

Rehber ve sağlık ekipleri eşliğinde Milas ilçe turunda antik kentleri gezerek tarih boyunca buraya yerleşmiş uygarlıklar hakkında bilgi alan 100 Yaş Evi üyeleri, gezi sonunda üyelere yönelik düzenlenen sosyal faaliyetlerin yapılmasına olanak sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e de teşekkür ettiler.