Meclis Canlı

100 Yaş Evi üyelerine fiziksel aktivite programları düzenleniyor


02.01.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturularak 2018 yılının Nisan ayında faaliyete başlayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üyelere yönelik fiziksel aktivite programları düzenleniyor.

86 üyenin katılım sağladığı fiziksel aktivite programları kapsamında üyelere yönelik ileri yaş grup egzersizi çalışması yapıldı. Düzenli olarak devam eden aktivite çalışmalarına 100 Yaş evi üyelerinin bilinçlenmesi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) fizyoterapist öğrenimi gören gönüllü öğrencilerin de katılım sağladı.

100 Yaş Evi üyelerine yönelik olarak egzersiz çalışmalarını sürekli hale getireceklerini ifade eden Fizyoterapist Selma Saygılı, şunları ifade etti;  “Düzenli egzersizin pek çok fiziksel, sosyal, psikolojik ve bilişsel yararı olmasının yanında; yaşla artan obezite, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, osteoartroz, osteoporoz, bilişsel yetersizlikler ve bazı kanser türlerini de içeren sağlık sorunlarının önlenmesi ve tedavisinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Düzenli egzersizin, yaşla ilgili tüm nedenli mortalite ve morbiditenin azalması ile ilişkili olduğu gösterilmiştir. Fiziksel inaktivite yok edilerek aktif bir yaşam sürülmesi, birey ve toplum sağlığına olumlu etki yapmaktadır. Üyelerimize uygun bir egzersiz reçetesi hazırlanarak düzenli aktiviteye başlattık. Sürekli hale getirilerek egzersiz çalışmasında bulunacağız.”