Meclis Canlı

100 Yaş Evi ve Kısa Mola Merkezleri 10 Kasım’da anlamlı etkinlikler gerçekleştirdi


12.11.2018

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı ile açılan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi ve Kısa Mola merkezlerinde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı ile açılan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi ve Menteşe, Milas ile Fethiye ilçelerinde engelli bireylerin ailelerine hizmet veren Kısa Mola Merkezleri, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. yılında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

10 Kasım 1938 yılında saat 09.05’te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına Nilüfer Caner 100 Yaş Evi üyeleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencilerinin enstrümanları eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyledi. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk dönemi, askeri ve siyasi hayatının yer aldığı fotoğrafların sergilendiği etkinlik sonunda Atatürk’ün hayatının yer aldığı bir film gösterimi de yapıldı.

Engelli bireylere 10 Kasım’ın önemi anlatıldı

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Menteşe, Milas ve Fethiye ilçelerinden bulunan Kısa Mola Merkezlerinegelen engelli bireyler ise sanat etkinliği gerçekleştirdiler. Uzman personel eşliğinde kesme, katlama ve yapıştırma etkinlikleri gerçekleştiren engelli bireylere, 10 Kasım gününün anlamı ve önemi de anlatıldı.