Meclis Canlı

100 Yaş Evi’nden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda anlamlı etkinlik


03.09.2018


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturularak geçtiğimiz Nisan ayında faaliyete başlayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üye vatandaşlar tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Büyük Taarruzu anma konulu açık hava resim atölye çalışması gerçekleştirildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 Nisan ayında hizmete açtığı ve her kuşaktan bireylerin ilgisini gören Nilüfer Caner 100 Yaş Evi, 30 Ağustos Zafer Bayramında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.


30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anma konulu açık hava resim atölye çalışması gerçekleştiren vatandaşlar, atölye çalışması olarak tuval üzerine akrilik boya uygulama çalışması yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemine vurgu yaparak renkli ve coşku dolu bir gün geçiren vatandaşlarla birlikte gönüllü üniversite öğrencileri ve çocukların katılım sağlaması o günü kuşaklar arası bir atölye çalışması haline getirdi.

Atatürk sevgisini gençlere ve çocuklara daha da aşılamak için üniversiteden gönüllü öğrenciler ve çocuklar ile beraber tuval üzerine Atatürk imge çalışması yapan 100 Yaş Evi’ndeki yaşlı vatandaşlar, keyifli dakikalar yaşadılar.