Meclis Canlı

13 Milyon TL’lik yatırımla yılların rüyası gerçek oluyor


11.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve Ula İlçesinin atık su problemini ortadan kaldıracak olan kanalizasyon projesi düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile halka anlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin İlbank ile ortaklaşa yaptığı önemli alt yapı yatırımlarından biri olan Ula İlçesi Kanalizasyon projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti. Ula Cumhuriyet Caddesi Çarşı içinde gerçekleşen toplantıda vatandaşlara kanalizasyon projesi hakkında bilgi verildi.

Düzenlenen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, İller Bankası Ege Bölge Müdürü Enver Çelebi, CHP Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ Genel Müdürlüğü bürokratları, Muhtarlar, Sivil Toplum Üyeleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ülgen: “Çalışmaların 10 Ayda Tamamlanması Planlanıyor”

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Ula İlçesinde 13 Milyon TL yatırımla 70 kilometrelik kanalizasyon ağının 10 ay gibi bir sürede biteceğini söyledi. Ülgen, arazi koşulları nedeniyle hat çalışmaları sırasında bazı zorluklar yaşadıklarını vurgularken, “Milas İlçemizin kanalizasyon sistemini tamamladık. Kavaklıdere’de İller bankamızla beraber alt yapısının çalışmasını başlattık. Bu günde Ula İlçemizde kanalizasyon yapımının açılışını yapıyoruz. Ula İlçemizin kanalizasyon projesini tamamladıktan sonra sadece Seydikemer İlçemiz kalıyor. Orada da yapacağımız çalışmayla alt yapı eksikliklerini giderip bütün ilçe merkezlerimizde kanalizasyon alt yapısını sağlamış olacağız” dedi.

Çelebi; “Kanalizasyon inşaatı tamamlandıktan sonra ilçemiz daha yaşanılabilir hale gelecek”

İller Bankası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ula adına çok önem verdikleri bir projenin tanıtım toplantısında bulunmanın onurunu ve gururunu yaşadığını belirterek konuşmasına başlayan İller Bankası Ege Bölge Müdürü Enver Çelebi; “Ula için yoğun çalışmalar neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün katkılarıyla gerek İller Bankası, gerekse MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak burada yapılan ocak kanalizasyon tesisinin ihalesini yaparak çalışmalara başladık. Ula ilçemizdeki kanalizasyon altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra kanalizasyon tesisi bir noktada toplandıktan sonra arıtma tesisinde arıtılacak ve oradan da alıcı ortama sevk edilecek. İller Bankasınca yüzde 50’si MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne sağlanan kredi, yüzde 50’si de hibe olacak şekilde yapımına başlanan kanalizasyon inşaatı tamamlandığında ilçemiz daha yaşanılabilir hale gelecek. Kanalizasyon inşaatının başta Muğla ilimiz olmak üzere, Ula ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Karaarslan; “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz.”

Ula ilçesi için yıllardır kanalizasyon konusunun gündemde olduğunu ifade eden Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, “Gündemde olan kanalizasyon konusu Büyükşehir Belediye meclisimizde karar alınarak İller Bankasının programına dahil edildi. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Hizmet ederken de mümkün olduğu kadar rahatsızlık vermemeye çalışıyoruz. Kanalizasyon inşaatı ile ilgili çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak halkımıza bu hizmeti sağlamış olacağız. Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün olmak üzere, MUSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası Ege Bölge Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürün, “Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak, ilçe belediyelerinden devralınan borçların da bir kısmının ödenmesiyle birlikte Muğla'ya toplam 1 Milyar 266 Milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Başkan Gürün, “Muğlamızın Büyükşehir Belediyesi olmasından bugüne 969 Milyon TL yatırım, 297 milyon da yasa gereği ilçe belediyelerimizden devrolan borçları ödeyerek 1 milyar 266 Milyon TL ile şehrimize en fazla yatırım yapan kurumuz. Bu yatırımların 266 milyon TL si altyapı, içme suyu ve arıtma tesisleri için MUSKİ birimimiz tarafından yapıldı. Ula’mızda kanalizasyon inşaatının başlamasıyla birlikte yılların rüyasını gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda Ula’da çok önemli bir altyapı hizmetinin tanıtım toplantısındayız. Kanalizasyon inşaatı sırasında kazıyla ilgili yaşanabilecek herhangi bir gelişmede Ula Belediye Başkanlığımız, MUSKİ Genel Müdürlüğümüz, Fen İşleri ve Ulaşım Daire Başkanlığımız anında müdahale edebilecek durumda. Vatandaşlarımızın daha modern bir şehirde yaşaması için uğraş veriyoruz. Ula ilçemizde kanalizasyon inşaatının tamamlanmasının ardından Seydikemer ve Kavaklıdere ilçelerimizin de kanalizasyon sorunlarını ortadan kaldıracağız ve bunun sonucunda 13 ilçe merkezimizde kanalizasyon altyapısı olmayan yer kalmayacak. Altyapı ile ilgili yapmamız gereken daha çok birçok hizmeti dünya bankasından sağladığımız kredi ile önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz. Muğla’nın altyapı sorunlarını birlikte çözeceğiz. Buradaki kanalizasyon inşaatı tamamlandıktan sonra umuyorum ki açılışını da hep birlikte yapacağız. Sizlere de altyapısı tamamlanmış güzel bir Ula ilçesi kalacak. Hep birlikte sloganımız olan HedefimizBirMuğla1Bir ile Sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet anlayışı ile güzel Muğlamız için çalışıyoruz. Çünkü Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor"dedi.

 

Ayrıca Başkan Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra il genelinde içme suyu ile ilgili de önemli altyapı çalışmaları da gerçekleştirdiklerini göreve geldikleri günden bu yana hiç suyu bulunmayan 34 mahalle ve mevkiiyi suya kavuşturduklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Başkan Gürün, Ulalı vatandaşlarla birlikte kanalizasyon inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.