Meclis Canlı

13 Uzman, 203 Kişi, 51 Araçla Büyükşehir Haşere Mücadelesi


07.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vektörle(haşere) mücadele çalışmalarına Muğla İli genelinde etkin bir şekilde devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren vektörle(haşere) mücadele ekipleri, halk sağlığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında çevreyi ve ekolojik dengeyi koruma bilinci ile hareket ediyor. Ekipler, turizm açısından önemli bir yere sahip olan Akyaka, Turnalı ve Akbük mahallelerinde vektörle(haşere) mücadele çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, vektörle mücadele ekiplerinin sahadaki çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olarak yapılan çalışmalar ve muhtemel sivrisinek üreme alanları hakkında bilgiler vererek farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Hacı Koç; “Çevreyi koruma ve doğadaki diğer canlıların hiçbir şekilde zarar görmemesi için rehabilitasyona yönelik müdahalede bulunulmuyor. “Özel Çevre Koruma” bölgesi içerisinde yer alan Akyaka Mahallesi’nde; ev ev dolaşılarak, Akçapınar Mahallesi’ne kadar uzanan sazlık alan dahil olmak üzere tüm sivrisinek üreme alanları tek tek tespit edildi.  Tespit edilen üreme alanlarında; diğer canlılara zararı olmayan, hedef canlısı sivrisinek olan biyolojik ve fiziksel etkili larvasitler kullanıldı. Muğla ili genelinde oluşturulan 6 hizmet noktasında, 6 veteriner hekim, 6 ziraat mühendisi ve biyolog, 190 ilaçlama işçisi, 51 araçla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Uyguladığımız yeni yöntem ve kullanılan ulusal normlara uygun ilaçlarla vatandaşlara daha kaliteli, daha sağlıklı hizmet vermek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”dedi.