Meclis Canlı

19 Mayıs Muğla’da Coşkuyla Kutlandı


20.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında cumhuriyet yürüyüşü ve konser düzenledi.

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndan, Türk bayrakları ve meşaleler ile başlayan Cumhuriyet Yürüyüşünde, etkinliğe katılan binlerce vatandaş, ellerindeki fenerler ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Yürüyüş sonunda vatandaşların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi 96 yıl önce Samsun’dan başlattığını ve bu önemli tarihi çok güvendiği gençlere bayram olarak miras bıraktığını söyledi.

Başkan Gürün, “Muğla'nın barış ve sevgi şehri olarak örnek bir kent. Ülke olarak gurur ve kıvançla kutladığımız ulusal bayramlarımızın her biri tarihteki yeri ve önemiyle bir ulusun mücadelesini, özgürlüğünü, zaferlerini içerir" şeklinde konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün konuşmasının ardından sahneye çıkan Yüksek Sadakat Grubu, Muğlalılara keyifli bir gece yaşattı.